Da jeg startede min forretning for 5 år siden gik jeg fra aldrig at læse en eneste bog (frivilligt) til at læse over 50 bøger om året.

Så her i indlægget får du 31 af mine absolutte yndlings bøger, jeg tror du vil få glæde af.

Indlægget er delt op i 4 kategorier så du nemt kan finde det du helst vil læse:

  • Personlig udvikling
  • Sundhed / Styrketræning
  • Psykologi
  • Diverse

Jeg har inkluderet en kort personlig beskrivelse af hver bog, plus et link til, hvor du kan købe den. Jeg får ingenting ud af, at anbefale bøgerne til dig. Ikke andet end at jeg måske kan have en lille finger med i spillet til at hjælpe dig med at opbygge et stærkt liv. Enjoy!

Personlig udvikling

1. The Obstacle is the Way – The Ancient Art of Turning Adversity to Advantage af Ryan Holiday

Bogen trækker på den ældgamle græske filosofi, “Stoicisme.” Marcus Aurelius, romersk kejser, sagde for næsten 2.000 år siden: “Det, der står i vejen, er vejen.” Bogen viser dig hvordan nogle af verdens mest succesfulde mennesker overkom svære og næsten umulige situationer. Og hvorfor deres succes ikke handlede om deres intelligens, deres talent eller held, men mere om hvordan de valgte at håndtere de svære situationer.

Køb den her

2. The Power Of Now – A Guide To Spiritual Enlightenment af Eckhart Tolle

Muligvis BOGEN du skal læse, hvis du vil opdage hvordan du virkelig lever mere i nuet og er fuldstændig til stede i alt hvad du laver. Når det så er sagt, så er du nødt til at være meget åben for det lidt mere spirituelle element der i den — spirituelt, ikke religiøst. Den kan være lidt tung nogle steder, men hvis du trækker essensen ud af den er den virkelig interessant og tankevækkende.

Køb den her

3. The Way of the SEAL – Think Like an Elite Warrior to Lead and Succeed af Mark Divine

Bogen er skrevet af en tidligere Navy Seal (de Amerikanske frømænd) og dykker ned i hvordan du opbygger ægte mental styrke. Bogen har forskellige øvelser, som hjælper dig med at gøre teknikkerne til en fast del af din hverdag. Du skal ikke lade titlen skræmme dig væk. Bogen er proppet med praktiske teknikker og filosofier, der gør dig mere fokuseret og mere mentalt stærk.

Køb den her

4. Unbeatable Mind – Forge Resiliency and Mental Toughness to Succeed at an Elite Level af Mark Divine

Jep, en bog mere fra Mark Divine (og ikke den sidste på listen). Forskellen mellem Unbeatable Mind og Way of the SEAL er, at UM fokuserer mere på det mentale aspekt. I beskrivelsen af bogen står der: “Bogen lærer dig at udsulte din frygt, overvinde negativitet og forbinde med en dybere og øget følsomhed over for, hvad der foregår omkring dig. Du vil udrydde de følelsesmæssige blokader og blive den leder du ved, at du blev skabt til at være.”

Køb den her

5. The 5 Second Rule – The Surprisingly Simple Way to Live, Love, and Speak with Courage af Mel Robbins

Bogen giver dig et interessant lille værktøj, der hjælper dig med at bryde de tankemønstre der holder dig tilbage fra at gøre de ting du gerne vil. Bogen har mange gode historier og eksempler og stensikkert et værktøj du kan få glæde af.

Mel Robbins har også en Tedx Talk der er set over 12 millioner gange. Den er genial.

Køb den her

6. Extreme Ownership – How U.S. Navy Seals Lead and Win af Jocko Willink og Leif Babin

Den her bog… Den er intet mindre end fantastisk! Jeg har været igennem dem 4 gange (muligvis 5, jeg er lidt usikker). Jeg bruger mange af koncepterne fra bogen i min coaching med mine klienter, og der er IKKE én der ikke har taget konceptet Ekstremt Ejerskab til sig. Køb den her. Køb den nu.

Køb den her

7. Awaken the Giant Within – How to Take Immediate Control of Your Mental, Emotional, Physical and Financial Destiny af Anthony Robbins

Hvis du ikke kender Tony Robbins, så er du “in for a treat.” Det var ham der startede coaching industrien. Han har hjulpet alt fra Bill Clinton, Oprah Winfrey og Nelson Mandela… personligt! Hvis der ikke var en Tony Robbins ville jeg heller ikke være her. Han er én af mine mest betydningsfulde mentorer.

Køb den her

8. 59 Seconds – Think a little, change a lot af Richard Wiseman

Her er noget du måske ikke ved: Mange af de studier selvhjælp-industrien bruger som eksempler, uanset hvor interessante de end er, så har de aldrig eksisteret. Bogen her tager et kritisk syn på den industri og giver dig nogle ultra-specifikke måder til, hvordan du holder motivationen, får mere livsglæde og meget mere.

Køb den her

9. Can’t Hurt Me – Master Your Mind and Defy the Odds af David Goggins

Wow. Den her bog er… fantastisk. Bogen illustrerer hvordan forfatteren, David Goggins, gik fra en barndom af fattigdom, fordomme og fysisk mishandling og hvordan han gennem selvdisciplin, mental sejhed og hårdt arbejde forvandlede sig selv fra en deprimeret, overvægtig ung mand uden nogen fremtid til et Amerikansk ikon og en af verdens bedste atleter.

Køb den her

10. Living with the Monks – What Turning Off My Phone Taught Me about Happiness, Gratitude, and Focus af Jesse Itzler

Hvis du kæmper med stress, mangel på fokus og generelt bare drømmer om et liv med mere livsglæde, så er denne lille bog et must. Ligeså meget en errindring, ligeså meget er det en “køreplan” til hvordan du lever et mindre stressende og mere givende liv. Jesse Itzler, tager dig med på en underholdende og uventet rejse der er ideel for alle, der drømmer om, at føle sig mere afslappet og mere fokuseret i vores skøre og hektiske verden.

Køb den her

Sundhed / Styrketræning

11. The 4-Hour Body – An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman af Timothy Ferriss

Tim Ferris er stensikkert en af mine yndlingsforfattere (flere af hans bøger er her på listen). Bogen 4-Hour Body er interessant fordi den smider mange af de “traditionelle” approaches til sundhed og smider dem ud af vinduet. Alt i bogen er bakket op af tonsvis af research og giver dig en masse nye inputs til din kost og din træning. Den er et monster på over 500 sindssygt spændende sider.

Køb den her

12. Warrior Cardio – The Revolutionary Metabolic Training System for Burning Fat, Building Muscle, and Getting Fit af Martin Rooney

Martin Rooney har trænet nogle af verdens bedste MMA kæmpere. Men det betyder ikke at indholdet i bogen ikke kan bruges af andre. Bogen fokuserer både på kost og træning og har masser af gode øvelser du kan få inspiration fra.

Køb den her

13. Every Day Is Game Day – Train Like the Pros With a No-Holds-Barred Exercise and Nutrition Plan for Peak Performance af Mark Verstegen

Hvis du vil lære hvordan du træner mere atletisk fra de bedste i verden, så er det her en bog du skal have. Den er lidt nørdet, så det skal du være forberedt på. Men, jeg har fået en masse inspiration og viden, som jeg stadig bruger, og som kommer fra lige præcis den her bog.

Køb den her

14. Ready To Run – Unlocking Your Potential to Run Naturally af Kelly Starrett

Ærligt, jeg hader at løbe. Men selvom bogen handler om løb, så indeholder den så meget værdifuldt indhold du kan bruge alligevel. Den er PROPPET med mobilitetsøvelser, der hjælper dig med at overkomme en skade. Og, hvis du rent faktisk elsker at løbe, bliver du en bedre løber efter at have læst den.

Køb den her

15. 8 Weeks to SEALFIT: A Navy SEAL’s Guide to Unconventional Training for Physical and Mental Toughness af Mark Divine

Jeg har stensikkert et man-crush på Mark Divine (eftersom det er den 3 bog på listen fra ham). 8 Weeks to SEALFIT er hans bog som handler primært om hans fysiske træningskoncept “SEALFIT.” Uanset om du er mand eller kvinde, så er det en fantastisk bog — især hvis du er kørt død i dit nuværende træningsprogram.

Køb den her

16. Your Ultimate Body Transformation Plan – Get into the Best Shape of Your Life – in Just 12 Weeks af Nick Mitchell

Nick Mitchell har stiftet træningscentrene “Ultimate Performance.” De er kendt for deres ekstreme transformationer med deres klienter — muligvis de bedste i verden. Du får en træningsplan og kostplan du kan gå i gang med.

Køb den her

17. De Ultimative Kostprincipper – En Simpel Trin-for-trin Guide Til Hvordan Du Endelig Tager Kontrollen Over Dit Vægttab, Din Livsglæde Og Dit Mindset af Kristian Thaulow

Ah ja, min absolutte yndlings bog på hele listen (hey, det er min liste, så lidt skamløs promovering skader ikke nogen). Hvis du vil lære, hvordan du taber 5, 10 eller mere end 20 kg permanent udelukkende ved at følge nogle simple huskeregler som alle kan lære… og uden at blive låst fast i endnu flere endeløse kure, investere i flere fitness abonnementer eller slanke kogebøger… så får du svaret her.

Køb den her

Psykologi

18. The Psychology of Winning: Ten Qualities of a Total Winner af Dr. Denis Waitley

Jeg elsker den her bog. Denis Waitley har studeret hvilke kvaliteter (mindset, tanker, fokus etc.) nogle af verdens bedste sportsfolk og erhvervsfolk har versus andre som kæmper sig igennem livet. Den giver dig et helt specifikt billede af, hvad du selv kan gøre for at overkomme de nedture livet kaster i hovedet på os.

Køb den her

19. The Power of Habit – Why We Do What We Do in Life and Business af Charles Duhigg

Hvis du kæmper med en dårlig vane og ikke ved hvordan du kommer af med den, så skal du læse den her bog. Det er BOGEN når det handler om vores vaner, hvorfor de opstår og hvordan vi ændrer dem. Læs den!

Køb den her

20. The Checklist Manifesto – How To Get Things Right af Atul Gawande

En checkliste kan redde dit liv (bare spørg en pilot). Atul Gawande, kirug, giver dig et indblik i hvordan du kan bruge checklister i dit liv, så du kan strømline alle aspekter.

Køb den her

21. Influence – The Psychology of Persuasion af Robert Cialdini

Bogen her er en mastodont af en bog, og en bog som tusinder af andre bøger henviser til når det handler om menneskelig psykologi. Der er årtiers værd af research kogt ned til nogle få, kritiske principper der hjælper dig med, hvordan du kan have indflydelse på andre og på dig selv.

Køb den her

22. The TRUST Method: 10 Leadership Strategies That Build Genuine Trust and Influence Anyone to Take Action af Kristian thaulow

Det her er min anden favorit på listen her. I The TRUST Method løfter jeg sløret på ALT, du har brug for at vide, hvordan man opretter ægte tillid og påvirker hvem som helst til at tage action. Du får 10 moduler i et trin-for-trin-program, der ikke holder noget tilbage på de mest effektive ledelsesprincipper.

Køb den her

Diverse

23. Ender’s Game af Orson Scott Card

Den primære årsag til at jeg læste Ender’s Game var fordi det er en af Mark Zuckerberg’s yndlingsbøger. Heldigvis, jeg blev mere end positivt overrasket over den sindssygt spændende historie om Ender og hans udvikling i militæret som barn. Hvis du kan lide science fiction bøger er den her god.

Køb den her

24. The Alchemist: A Fable About Following Your Dream af Paulo Coelho

Titlen siger det hele: Det er en historie om at turde forfølge dine drømme. Bogen handler om Santiago, en hyrde, som drømmer om at rejse verden rundt efter verdens skatte. Den er inspirerende og opløftende især som lydbog, hvor Jeremy Irons læser den op.

Køb den her

25. Way of the Peaceful Warrior – A Book That Changes Lives af Dan Millman

Muligvis den bog jeg har været igennem flest gange. Jeg læser den typisk 2x om året. Bogen er baseret på Dan Millmans virkelige oplevelser med sin mentor “Sokrates.” Hvis du er klar til at tage bogens livslektioner til dig kan den ændre dit liv. Men, kun når du er klar.

Køb den her

26. The One Thing – The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results af Gary Keller

De fleste af os kender nok følelsen af, at være totalt overvældet af alle de ting vi skal nå. “The One Thing” tager den stikmodsatte approach. Du lærer, hvordan du skærer igennem al støjen, opnår bedre resultater på kortere tid og får mindre stress… kun ved at fokusere på én ting — den vigtigste ting.

Køb den her

27. Tools of Titans – The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers af Timothy Ferriss

Endnu en forfatter der går igen. Tim Ferris har taget sine over 200 podcast episoder, med folk som Jamie Foxx, Arnold Schwarzenegger og kogt deres indsigt ned til nogle simple værktøjer du kan bruge til, at blive den bedste version af dig selv.

Køb den her

28. The 4-Hour Workweek – Escape 9-5, Live Anywhere, and Join the New Rich af Timothy Ferriss

Den sidste bog på listen og den sidste bog fra Tim Ferriss. Bogen er til dig, der drømmer om, at sammensætte dit liv på dine præmisser. Bogen viser dig præcis hvordan du gør det. En klassiker.

Køb den her

29. Never Split the Difference – Negotiating as If Your Life Depended on it af Chris Voss & Tahl Raz

Bogen her er interessant på flere punkter. Den er skrevet af den tidligere chef for FBI’s gidselforhandlere og han giver dig et indblik i hvordan de håndterer livsfarlige forhandlinger med terrorister. Selvom du (forhåbentlig) aldrig skal forhandle med terrorister kan du stadig bruge principperne du opdager i bogen. Uanset om du skal forhandle løn, lave aftaler, eller tiltrække en partner er det altsammen en forhandling. Og bogen her giver dig, efter min mening, den letteste og mest effektive måde til at forhandle hvad-som-helst og rent faktisk få succes med dine forhandlinger.

Køb den her

30. Shogun: The First Novel of the Asian saga: A Novel of Japan af James Clavell

Som barn så jeg en mini-serie med Richard Chamberlain, der havde mig fuldstændig klistret til vores gamle 4:3 B&O fjernsyn. Den serie var, Shogun. Det er en vanvittig spændende historie om styrmand, John Blackthorne, der bliver taget til fange, da hans skib forliser ved Japans kyst. Historien viser hans rejse fra fange og til anerkendt samurai for en magtfuld herre. Historien er fyldt med intriger og spændning fra start til slut. Bogen er på over 1.000 sider, men alle siderne holder dig klistret til hvert eneste ord.

Køb den her

31. A Life in Parts af Bryan Cranston

Hvis du er fan af serien Breaking Bad, så er Bryan Cranston’s biografi næsten et must. Cranston fortæller om alt fra sine op og nedture og hvordan han griber sine roller an. Det er et fascinerende indblik i en person, der er genenmført professionel i alt hvad han gør. Specielt hans mindset omkring selvtillid og at opnå mål er interessant.

Køb den her

Hvilke bøger anbefaler du?

Alle bøgerne på listen kan ændre dit liv. Så her er min personlige anbefaling til dig:

Lad være med at debattere med dig selv om, hvorvidt du skal købe en bog eller ej. Køb den uanset hvad. Hvis du får bare én ny idé eller ny indsigt fra bogen kan det potentielt ændre dit liv fuldstændig. Allerede der er den mere værd end de få penge du har investeret i den.

Nu vil jeg gerne høre fra dig.

Har du læst nogle af bøgerne fra listen? Hvad fik du ud af den og hvorfor? Hvilke bøger ville du tilføje til listen og anbefale? Jeg ser frem til at læse din respons.