Skip to main content

Usynlige Narrativer er en særlig type af overbevisninger, der er så indgroede i vores underbevidsthed, at de er skjulte for os. Her er hvordan du forstår dem, erobrer dem og overvinder dem.

Af KRISTIAN THAULOW

Hvorfor spænder så mange af os ben for os selv?

Ikke nok med det, men endda i de vigtigste områder i vores liv:

 • POWER (Selvtillid, selvværd, måden du omtaler dig selv på, fokus, drive, din personlige mission, etc.)
 • PERFORMANCE (Sundhed, fitness, fysisk styrke, energi, overskud, etc. – Samlet set hvordan du SER UD og FØLER.)
 • PASSION (Hustru, børn, intimitet, sex, familie dynamik, etc.)
 • PROFIT (Økonomi, dit nuværende arbejde, retningen af din forretning/karriere, professionelle relationer, etc.)

Du kan spore den tendens tilbage til vores overbevisninger om os selv, andre mennesker og omstændighederne omkring os.

Jeg kalder den type overbevisninger, “Usynlige Narrativer.”

Hvad er Usynlige Narrativer? Og hvordan kontrollerer de resultaterne i dit liv?

Usynlige Narrativer er en særlig type af overbevisninger, der er så indgroede i vores underbevidsthed, at de er skjulte for os.

De overbevisninger er alle historierne, vi fortæller os selv. Det er vores indre psykologi, der hvisker os i øret i forskellige situationer, når vi kommer ud af vores comfort- og kompetencezoner. Altsammen, udelukkende for at beskytte os.

Hvis du er seriøs omkring at nå dit næste niveau i De 4 Domæner: Power, Performance, Passion, Profit er du nødt til at konfrontere dine Usynlige Narrativer.

For eksempel:

 • “Den kvinde er for smuk til, at jeg kan invitere hende ud på en date …”
 • “Det er ikke det rigtige tidspunkt at bede om en lønforhøjelse eller en forfremmelse …”
 • “Den type diæt ville aldrig fungere for mig …”
 • “Jeg kan ikke bede om hjælp fordi jeg burde kunne gøre det selv …”
 • Etc.

Jeg kæmpede selv med mine egne Usynlige Narrativer i årevis.

Men hvis du er seriøs omkring at tage dit livs fire domæner til et nyt niveau og opnå nye resultater er du nødt til at konfrontere dine Usynlige Narrativer.

Det er ligesom i filmen, “Limitless.”

I filmen møder Bradley Coopers karakter en gammel ven, der tilbyder ham en (mistænksom) pille. Pillen giver ham adgang til 100% af hans hjernekapacitet. Han går fra at være en uduelig forfatter og alkoholiker til at blive en finansiel troldmand.

Hvad hvis du kunne “låse op” for en bedre OG stærkere version af dig selv, ligesom Bradley Cooper gør i Limitless?

Det er hele essensen af ​​at KONFRONTERE dine egne Usynlige Narrativer.

Men først…

…er du nødt til at identificere dem.

Og med “identificere dem” mener jeg, at du skal overvinde mange års mental konditionering og gamle vaner.

Men hvordan gør du det?

3 simple trin til at identificere de Usynlige Narrativer, der holder dig tilbage

(1) Identificer dit absolut STØRSTE og VIGTIGSTE mål, du vil opnå indenfor de næste 12 måneder. Hvad er din Nordstjerne? Forestil dig, at vi havde denne samtale 12 MÅNEDER FRA I DAG. Når vi kigger tilbage på de sidste 12 måneder… Hvad skulle der være sket for, at du ville være TILFREDS med dine resultater?

(2) Hvad er den største faktor, der holder dig tilbage fra at nå det mål, du skitserede i trin #1? Vær hudløst ærlig. Er det tid? Penge? Viden? Din kone? Dine børn? Dine kunder i din forretning? Hvad er det præcist der holder dig tilbage? Igen, det er ikke en “feel good” øvelse. Målet er ikke at pakke dig ind i vat. Det er en øvelse, der hjælper dig med at skabe UDVIKLING og VÆKST. Hør her: udvikling er ikke en sukker belagt cupcake med solskin og regnbuer som toppings. Det er hårdt, HÅRDT arbejde at identificere dine Usynlige Narrativer. Derfor: Vær hudløst ærlig i processen, gerne i en EKSTREM grad.

(3) Stil dig selv de følgende to spørgsmål: (1) “Er min antagelse jeg skrev i trin #2, rent faktisk, sand?” (2) “Hvilken evidens har jeg for at min antagelse er sand?” Uanset hvad du skrev i trin #2, spørg dig selv, om denne overbevisning egentlig holder dig tilbage. 99,95% af tiden, er det udelukkende en historie, du fortæller dig selv. Det er et Usynligt Narrativ. Det er en historie, din underbevidsthed har skabt for at hjælpe dig med at føle dig tryg. Altsammen, helt fint. Men som det kendte ordsprog siger: “Din komfortzone er et smukt sted, hvor intet nogensinde vokser eller gror.”

Hvorfor du ikke skal frygte dine Usynlige Narrativer

Du skal ikke frygte eller skamme dig over dine Usynlige Narrativer.

Vi har dem allesammen.

I den ene eller anden form.

Løsningen er ikke at slå dig selv over hovedet med en hammer. Intet smukt eller utroligt er nogensinde i verdenshistorien opstået ved udelukkende at have ondt af os selv. Tro mig, jeg har været der. Løsningen er (1) at forstå dine Usynlige Narrativer og (2) derefter erobre og overvinde dem.

* * * *

Hvis du vil have en trin-for-trin plan til at overvinde dine Usynlige Narrativer og blive den ULTIMATIVE version af dig selv, så vil jeg gerne tilbyde dig en 100% gratis coaching “Kemi-Session” (værdi 750 kr.). Sessionen bliver med mig, personligt.

Når vi har gennemført din kemi-session har du fået:

 • Klarhed omkring hvad du gerne vil opnå (professionelt og privat) indenfor de næste 12 måneder
 • En dyb forståelse af din nuværende situation
 • Konrekt viden omkring begrænsningerne og forhindringerne, der står i vejen for dig lige nu (og dem der potentielt kan dukke op)

Hvis du er nysgerrig efter at se hvordan min coaching metode kan hjælpe dig, send mig en email — ELLER — book din tid direkte herunder og lad os tage en uforpligtende snak.