Skip to main content

Forestil dig en klassisk mandag morgen. Du hiver dig selv ud af sengen efter en voldelig kamp mod snooze knappen. Du vralter ud til dit badeværelse, og med ét øje, halvt åbent, ser du dig selv i spejlet.

SHIT!

Du har, på mystisk vis, taget 5 ekstra kg på i løbet af natten! Der er ikke andet for, end at du går all-in på din kost, i en rasende fart!

Men. Hvor starter man? Og, hvordan undgår du at spilde din tid?

Nettet flyder med andres holdninger, tonsvis af diæter, og selvfølgelig de her såkaldte “kosteksperter,” som alle sammen siger noget forskelligt. Det er efterhånden lettere, at komme ud på den anden side af Amazon junglen, end at få styr på din kost.

Nervøs for, om du gør noget forkert? Bare rolig, du har også rigeligt med fejl du kan risikere at lave:

274.000 fejl du risikerer at falde i med din kost

Tillad mig, at skære igennem alt det bullshit, nonsens, og latterlige råd. Størstedelen af de råd du finder rundt omkring i kostverdenen virker alligevel ikke long term.

Lad os fokusere på nogle principper, som virker i den virkelige verden. Og lad os skære det fra, som ikke fungerer.

5 ting, som du ikke behøver bruge din tid på:

  • Finde den perfekte app til din iPhone
  • Støvsuge samtlige Google søgninger for den “helt rigtige” kostplan
  • Gå i cølibat og udelukkende leve af luft og isterninger
  • Skære alting fra, som indeholder en snert af ordet kulhydrat
  • Leve efter “luk munden og let røven” mentaliteten

I det store hele er de 5 ting ligegyldige. De er kun mindre detaljer.

En bedre investering af din tid er, at du fokuserer på at bygge et stærkt fundament. Alle ignorerer det her, fordi det ikke er specielt sexet at tale om. Men hvis du ikke får styr på det først, så er alt andet lige meget.

For eksempel:

Forestil dig, at du skal bygge verdens smukkeste palads. Du bygger paladset med vægge af pureste guld. Meterhøje springvand, som flyder med Dom Pérignon Mathusalem champagne til over 300.000 kr. flasken. Og trapper, skåret af de mest dyrebare diamanter.

Der er kun ét problem.

Af en eller anden grund, har du valgt at bygge paladset på et fundament af kviksand. Og i stedet for at kunne nyde dit palads, skal du forberede dig på, at rydde det hele op når det styrter sammen.

Vi ender i præcis den samme situation med vores kost. Vi prøver den ene diæt efter den anden, flere forskellige træningsplaner, og smartphone apps, i stedet for at få styr på det basale først.

Dit fundament er, og vil altid være, det vigtigste når du vil have styr på din kost.

Idag får du min liste med 4 madvarer, som jeg mener er absolut essentielle til at opbygge et urokkeligt fundament. Når først de 4 er en fast del af din kost, så har du begyndelsen til nogle gode vaner, som du kan bygge videre på.

Lad os starte ud med den essentielle madvare #1.

Essentiel madvare #1: Kylling

Mine kunder har ofte en bestemt udfordring, som går igen. De er usikre på, hvilket slags kød der er det bedste til, at putte i det runde hul under næsen.

De får en lille huskeregel, så de aldrig behøver være i tvivl:

“Jo færre ben, dyret har at gå på, desto sundere er det.”

Der er en grund til at 80% fejler med deres nytårsforsæt inden februar måned. (1) De har ikke en plan der virker og (2) de gør tingene mere besværlige end de behøver at være. Og vi laver præcis de samme fejl, når vi prøver at få styr på vores kost.

Hold tingene simple. Livet er kompliceret nok i forvejen

“Men Kristian, hvis fisk er bedre end kylling. Hvorfor har du så sat kylling på som #1?” kan jeg høre dig spørge om.

2 grunde:

  1. I min erfaring, er der flere der kan lide kylling end fisk. Plus, kylling er lettere for de fleste, at stykke en opskrift sammen med
  2. Den anden grund til, at kylling står som #1, er på grund af den essentielle madvare #2

Essentiel madvare #2: Flydende fiskeolie

Når jeg anbefaler flydende fiskeolie, rynker 99,5% på næsen. De resterende 0,5%, som er cool med det, er enten nogle weirdos (ligesom mig) eller enhjørninger.

Flydende fiskeolie er, i min verden, et must for ALLE (også selvom du allerede spiser fisk).

Jeg anbefaler typisk 30 gram flydende fiskeolie om dagen til mine kunder. Det svarer til 1 spiseske om morgenen og 1 om aftenen. Vi tester det typisk over en periode på 3 måneder og ser hvilken effekt de får.

For eksempel:

  • De får mere overskud til træning, arbejde, og deres familie
  • Deres fedttab får et mærkbart ekstra skub i den rigtige retning
  • De føler sig mindre stressede og er generelt i bedre humør

Måske undrer du dig lidt:

“Hvorfor ikke spise kapsler i stedet for flydende fiskeolie?” I virkeligheden er kapsler okay. Men, 30 gram i pilleform er i bund og grund en ret stor mængde piller, at skulle få ned hver dag. Plus, kvaliteten er typisk bedre i flydende form end kapsler.

Jeg anbefaler altid Møllers Tran med citrus smag. Og altid i forbindelse med et måltid (eller som en tilføjelse i en smoothie).

Essentiel madvare #3: Broccoli

Broccoli kan redde dit liv. Tror du ikke på mig?

Broccoli kan potentielt nedsætte din risiko for kræft ifølge nogle studier. Behøver du vide mere?

Nej vel? Smut så ud og køb noget broccoli.

Essentiel madvare #4: Kokosolie

Her den anden dag stod jeg i mit køkken. Som den weirdo jeg er, steger jeg kylling og laver te klar hver morgen, kl. 5:00.

Jeg åbnede mit skab og fumlede rundt for at finde min kokosolie, som jeg altid bruger til at stege kylling og i min te.

Til min gru og rædsel fandt jeg kun ren luft i mit skab… og ingen kokosolie. På det tidspunkt fik jeg en mini åbenbaring i form af, hvor vigtigt det er, altid at have kokosolie stående.

Hvorfor skal du have kokosolie i dit køkken? Fordi det er noget nær perfektion. Du snyder dig selv for fuld skrue, hvis du ikke har det på en fast plads i dit køkken.

Du kan stege mad i det, bruge det som fedtstof i proteinpandekager, eller du kan bruge 1 teske i din te (det gør jeg, sammen med grøn te).

Vil du have mere overskud? Kokosolie indeholder tonsvis af antioxidanter, som giver dig mere overskud og som din hjerne har brug for.

Dit køkken vil for evigt være en tør ødemark, en tom skal, og et dødt sted, hvis du snyder det for et glas kokosolie på en fast plads.

Konklusion

Hvis du vil have styr på din kost, så er “hvilke” madvarer du spiser mindre vigtigt. Du får mere succes med din kost, hvis du fokuserer på, at gøre tingene nemmere for dig selv.

Få styr på dit fundament først og glem alle de ligegyldige apps, de nye diæter, eller om at skulle begrænse dig fuldstændig med alting.

Start med at opbygge en vane med de 4 madvarer, som du har lært om i dag. Når de er på plads, så er du længere end 80% af dem, som kæmper med deres kost.

Vil du have min personlige facitliste med de 28 bedste madvarer, du skal have i dit køkken? Plus, lære den samme teknik mine kunder har brugt til at tabe alt fra 5 til 20 kg? Og smide mere end 6 cm om taljen?

Skriv dit navn og email her. Så sender jeg guiden direkte til dig, 100% gratis.