I fredags sendte jeg en mail ud omkring et “godt råd” jeg havde fået fra en af mine læsere.

Hun var overbevist om, at jeg havde brug for at få mit selvværd med mig.

Hvorfor?

Fordi jeg, tydeligvis, byggede min al selvtillid op omkring at se godt ud.

Se hvad en af mine private klienter havde at sige om hendes mail:

“Hvis hun bare vidste, at dit gode udseende lever i bedste velgående helt uafhængigt af dit mastodontiske ego.. 🙂

Os på team Thaulow griner hele vejen til badevægten og vi ved, at du er for vild.

Don’t hate the player, speltdame.
Hate the game.

N.”

Jeg har seriøst de sejeste klienter!

Men… det fik mig til at tænke på noget:

Fordi rigtig mange er usikre på, hvad forskellen mellem “selvværd” og “selvtillid” egentlig er.

Så derfor vil jeg i dag (fordi jeg er sådan en charmerende og flink fyr) give dig nogle konkrete eksempler på hvad forskellen mellem selvværd og selvtillid er for en størrelse… og… hvorfor du er nødt til at have begge dele!

For eksempel:

Du kan ikke få succes med dit vægttab, hvis du ikke har både dit selvværd og selvtillid med dig (i hvertfald ikke long-term).

Du kan ikke få et givende parforhold, hvis du ikke har både dit selvværd og selvtillid i orden.

Du vil ikke føle dig glad i dit job, hvis ikke du har selvværdet og selvtilliden på plads.

Lad os dykke ned i hvad forskellen egentlig er.

For at forklare det, har jeg oversat et lille udsnit fra min engelske bog, The TRUST Method, der forklarer helt i dybden:

Selvtillid er alt “hvad du gør”:

* Det er den type bil du kører
* De smykker du bruger
* De restauranter du besøger
* De tøjmærker du bruger

Selvtillid er alle de ting, der ligger ude i periferien, som vi føler definerer, hvem vi er (vores ægteskab, vores job osv.). Men, det betyder også, at din selvtillid kan gå i stykker (f.eks. skilsmisse, fyring fra jobbet, osv.).

Det er ting, du kan miste.

De kan forsvinde og blive taget fra dig. Forestil dig, at din selvtillid er lidt ligesom en betonvæg. Hvis du læner dig op mod den væg, så kan den — uanset hvor stærk den er — falde sammen på et tidspunkt.

Dit selvværd er til gengæld den du er.

Det er de forskellige grunde til, at du gør, det du gør.

Du kan forestille dig, at dit selvværd fungerer som en slags en forsikring på din selvtillid.

For eksempel, hvis noget går galt i dit liv, og du ikke har en “pude” af selvværd til at afbøde dit fald, kommer du til at få en hård landing.

Men hvis du har udviklet en følelse af selvværd, der siger, at du ikke er defineret ud fra, hvad du gør eller hvad du har, vil du have nemmere ved at komme op på hesten igen.

Men kan du have for meget selvtillid?

Ja.

Kan du have for meget selvværd?

Ja.

Den ene er ikke vigtigere end den anden.

Du har brug for begge dele.

Hvis du kun definerer dig selv ud fra den person du er lige nu… hvorfor skulle du så overhovedet fokusere på at nå nye ambitiøse mål? Det ville du ikke. Derfor har du brug for selvtillid lige så meget som du har brug for dit selvværd. Den tro du har på dig selv er det der gør dine mål til virkelighed. Det er her, du får tingene gjort.

Og din selvtillid bygger på et fundament af selvværd.

Kan du se, hvad jeg mener?

Hvis du vil lære, hvordan du opbygger både selvtillid og selvværd, så har jeg sat en ny video sammen der viser dig de samme 3 hemmeligheder mine private klienter har brugt til at tabe alt fra 5, 10 og over 20 kg.

Videoen er 100% gratis, fordi jeg gerne vil nå ud til at så mange mennesker som muligt, der kan få værdi ud af informationen i den.

Her er linket til videoen:

www.kristianthaulow.com/video