Skip to main content

Hvordan sætter du et nyt, personligt mål og rent faktisk opnår det? Her er 3 specifikke trin, der tager højde for motivation, indre psykologi og overbevisninger, så du maksimerer din evne opnå dine mest ambitiøse mål hurtigere (processen er præcis den samme som mine private coaching klienter gennemgår i løbet af deres coaching).

Af KRISTIAN THAULOW

For nylig lyttede jeg til et afsnit af Tim Ferriss’ podcast, hvor han talte om sin første bog “The 4-Hour Work Week.”

Specifikt, hvor mange forlag, der konstant afviste hans ide om “lifestyle design.”

Ferriss skulle overkomme 27 afslag,
inden hans bog fik en chance.

Og ikke engang der var hans success garanteret.

Forestil dig at du sætter dig for at nå et nyt mål… måske i din forretning… måske med din personlige udvikling… måske med din sundhed…

Og inden du overhovedet er gået i gang får du at vide, at du skal igennem 27 fiaskoer inden du finder den mindste form for succes?

Så hvordan maksimerer du dine chancer for (1) at nå dine målsætninger og (2) uden at brænde ud og miste din motivation på vejen dertil?

I dag vil jeg gerne dele den samme proces mine private klienter gennemgår når de starter et coaching forløb med mig. Processen er et udsnit af det jeg kalder “De 4 Domæner”.

[Hvis du er interesseret i at lære mere om De 4 Domæner og mine coaching forløb, klik her for at lære mere.]

Her er de tre trin du kommer til at lære:

  • Del 1: Hudløs ærlighed omkring hvor du er og hvad vil du opnå
  • Del 2: Hvilken følelsesmæssig juice skal holde dit drive kørende?
  • Del 3: Hvilken adfærd og vaner skal du implementere for at opnå dit mål?

Okay? Let’s get to it.

Del 1: Hudløs ærlighed omkring hvor du er og hvad vil du opnå

Første skridt i alle slags adfærdsændringer er hudløs ærlighed.

Drop dit bullshit.

For eksempel:

Hvis du kigger dig selv i spejlet og ser en fed person, så lad være med at sugarcoate din situation. Lad være med at sige, at du bare skal tabe dig lidt. Nej. Sig sandheden! Stop med at fucking lyve. Måske er du en fed, doven, skygge af dig selv… Og det er helt okay. Bare vær ærlig.

Den hudløse ærlighed gør ondt.

Men det er essentielt at du fortæller sandheden overfor dig selv, for at du kan skabe en forandring i dit liv — uanset i hvilket domæne du ønsker at skabe den forandring.

ACTION-STEP:

  1. Med et stykke papir (endnu bedre, en notesbog) og en kuglepen, beskriv din nuværende situation. Husk: Hudløs ærlighed! Ikke noget avanceret. Beskriv det i punktform eller som en længere historie. Det er underordnet, hvordan du vælger at gøre det — bare gør det!
  2. Beskriv en inspirerende vision om din ønskede situation. Beskriv i detaljer hvad du gerne vil opnå indenfor de næste 100 dage.

Del 2: Hvilken følelsesmæssig juice skal holde dit drive kørende?

Alright, hvis du virkelig var HUDLØST ærlig i det første skridt — intet bullshit — så kan du gå videre til Del #2.

Uanset om dit mål er baseret på din business, dit privatliv eller noget tredje er det aldrig nok at vide “hvad” du vil opnå.

Der er nødt til at være et følelsesmæssigt drive bag din adfærd.

Der skal være et “why.”

Hvad er det, der skal opretholde din selvdisciplin når din viljestyrke er lig nul?

Dit “why” er essentielt.

ACTION-STEP:

  • I din notesbog, beskriv i detaljer “HVORFOR” målet du beskrev i Del #1 er et absolut must. Hvad vil det give dig? Hvorfor er det vigtigt? Hvilken følelsesmæssig juice skal holde målet for øje?

Del 3: Hvilken adfærd og vaner skal du implementere for at opnå dit mål?

Kender du det når folk kommer til dig for at få et godt råd?

Du giver dem SOLID feedback og måske endda nogle specifikke action-steps de kan tage for at overvinde den situation de kommer til dig for at få hjælp og vejledning til.

De virker engagerede…

Men hvad sker der?

De fortsætter med at gøre det STIK MODSATTE af hvad du anbefalede! Endda selvom de selv kom til dig for at få et godt råd?!

WTF?!

Og i sidste ende havner de præcis det samme sted som da de startede.

Pointen er, at du kan have den PERFEKTE plan til at nå dit pågældende mål…

… men hvis ikke du bakker det mål op med en ændret adfærd, så er det utænkeligt, at tingene ændrer sig synderligt.

Hvis jeg har en ambition om at tabe mig 15 kg, men jeg aldrig ændrer min kost, aktivitetsniveau eller mængden af søvn jeg får på en daglig basis, så er det tvivlsomt, at jeg overhovedet taber mig så meget som 1 kg.

ACTION-STEP:

  • Lav fem bulletpoints i din notesbog. Dit mål er at lave en konkret plan for hvilke vaner du skal TILFØJE i din hverdag såvel som vaner du skal FJERNE. Beskriv dem i specifikke og levende detaljer.

Afsluttende tanker

Størstedelen af læsere der læser en artikel som den du lige har læst, vil enten (1) gå herfra og føle sig “inspireret” men uden at tage action — ELLER — (2) vil lægge artiklen i mappe for at læse den senere, udelukkende kun for at glemme alt om den.

Det må IKKE blive dig.

Jeg håber, at du rent faktisk vil bruge den information du har fået til at skabe DYBE forandringer i dit liv i flere domæner.

Den brutale sandhed er, desværre, at information uden action er værdiløs.

Men hvis du vil tage det næste skridt med din udvikling — både som mand, leder, far og forretningsmand — så er mit coaching program måske et godt match.

Men det kræver én ting:

At du smider paraderne, egoet og facaden for at få det optimale udbytte coaching har muligheden til at give dig. Coaching bygger på gensidig tillid og forståelse. Derfor starter et coaching forløb hos Kristian Thaulow altid med en “kemi-session”.

Din investering?

45 minutter af din tid.

Sessionen koster dig ikke andet end din tid og den sikrer, at hvis vi starter et samarbejde kan vi starte op med fuld effekt og et solidt fundament, der sikrer at du udvikler dig maksimalt og får det fulde udbytte af din coaching.

Når vi har gennemført din kemi-session vil du have:

  1. Klarhed omkring hvad du gerne vil opnå (professionelt og privat)
  2. En forståelse af din nuværende situation
  3. Viden omkring hvilke begrænsninger og forhindringer, der står i vejen for dig lige nu

Hvis du er nysgerrig efter at se hvordan min coaching metode kan hjælpe dig og din forretning, send mig en email — ELLER — book din tid direkte herunder og lad os tage en uforpligtende snak.