Skip to main content

Hvis du er interesseret i at nå nye niveauer i dit liv eller arbejdsliv er gode bøger den perfekte genvej dertil. Men hvor skal du starte? Her får du en komplet liste af de bedste bøger, du kan læse, inklusiv mine personlige takeaways til hver bog.

Af KRISTIAN THAULOW

Jeg er legemliggørelsen af en stereotyp bognørd.

Jeg gik fra aldrig at læse én bog om året til at læse 50+ bøger hvert eneste år. Og det er ikke kun mig. Nogle af verdens førende CEOs, direktører og ledere læser 4-5 bøger om måneden.

Derfor tænkte jeg, at i dag ville være en perfekt mulighed for at dele nogle af mine yndlingsbøger med dig.

For at gøre listen letlæselig har jeg opdelt alle 40+ bøger i fem kategorier, så du nemt kan finde de bøger, du vil læse.

  1. Personlig udvikling
  2. Sundhed
  3. Psykologi
  4. Ledelse
  5. Diverse

Jeg har også inkluderet en kort beskrivelse af hver bog samt et link til at købe dem. Bemærk: Der er ingen affiliate links i indlægget, så jeg får intet ud af, at anbefale bøgerne til dig. Udover at have en lille finger med i spillet til at du får mere succes i din forretning, dit forhold, eller dit liv generelt.

PERSONLIG UDVIKLING

1. The Obstacle is the Way – The Ancient Art of Turning Adversity to Advantage af Ryan Holiday

Bogen trækker på den ældgamle græske filosofi, “Stoicisme.” Marcus Aurelius, romersk kejser, sagde for næsten 2.000 år siden: “Det, der står i vejen, er vejen.” Bogen viser dig hvordan nogle af verdens mest succesfulde mennesker overkom svære og næsten umulige situationer. Og hvorfor deres succes ikke handlede om deres intelligens, deres talent eller held, men mere om hvordan de valgte at håndtere de svære situationer.

Køb den her

2. The Power Of Now – A Guide To Spiritual Enlightenment af Eckhart Tolle

Muligvis BOGEN du skal læse, hvis du vil opdage hvordan du virkelig lever mere i nuet og er fuldstændig til stede i alt hvad du laver. Når det så er sagt, så er du nødt til at være meget åben for det lidt mere spirituelle element der i den — spirituelt, ikke religiøst. Den kan være lidt tung nogle steder, men hvis du trækker essensen ud af den er den virkelig interessant og tankevækkende.

Køb den her

3. The Way of the SEAL – Think Like an Elite Warrior to Lead and Succeed af Mark Divine

Bogen er skrevet af en tidligere Navy Seal (de Amerikanske frømænd) og dykker ned i hvordan du opbygger ægte mental styrke. Bogen har forskellige øvelser, som hjælper dig med at gøre teknikkerne til en fast del af din hverdag. Du skal ikke lade titlen skræmme dig væk. Bogen er proppet med praktiske teknikker og filosofier, der gør dig mere fokuseret og mere mentalt stærk.

Køb den her

4. Unbeatable Mind – Forge Resiliency and Mental Toughness to Succeed at an Elite Level af Mark Divine

Jep, en bog mere fra Mark Divine (og ikke den sidste på listen). Forskellen mellem Unbeatable Mind og Way of the SEAL er, at UM fokuserer mere på det mentale aspekt. I beskrivelsen af bogen står der: “Bogen lærer dig at udsulte din frygt, overvinde negativitet og forbinde med en dybere og øget følsomhed over for, hvad der foregår omkring dig. Du vil udrydde de følelsesmæssige blokader og blive den leder du ved, at du blev skabt til at være.”

Køb den her

5. The 5 Second Rule – The Surprisingly Simple Way to Live, Love, and Speak with Courage af Mel Robbins

Bogen giver dig et interessant lille værktøj, der hjælper dig med at bryde de tankemønstre der holder dig tilbage fra at gøre de ting du gerne vil. Bogen har mange gode historier og eksempler og stensikkert et værktøj du kan få glæde af. Mel Robbins har desuden en Tedx Talk der er set mere end 12 millioner gange.

Køb den her

6. Awaken the Giant Within – How to Take Immediate Control of Your Mental, Emotional, Physical and Financial Destiny af Anthony Robbins

Hvis du ikke kender Tony Robbins, så er du “in for a treat.” Det var ham der startede coaching industrien. Han har hjulpet alt fra Bill Clinton, Oprah Winfrey og Nelson Mandela… personligt! Hvis der ikke var en Tony Robbins ville jeg heller ikke være her. Han er én af mine mest betydningsfulde mentorer.

Køb den her

7. 59 Seconds – Think a little, change a lot af Richard Wiseman

Her er noget du måske ikke ved: Mange af de studier selvhjælp-industrien bruger som eksempler, uanset hvor interessante de end er, så har de aldrig eksisteret. Bogen her tager et kritisk syn på den industri og giver dig nogle ultra-specifikke måder til, hvordan du holder motivationen, får mere livsglæde og meget mere.

Køb den her

8. Can’t Hurt Me – Master Your Mind and Defy the Odds af David Goggins

Wow. Den her bog er… fantastisk. Bogen illustrerer hvordan forfatteren, David Goggins, gik fra en barndom af fattigdom, fordomme og fysisk mishandling og hvordan han gennem selvdisciplin, mental sejhed og hårdt arbejde forvandlede sig selv fra en deprimeret, overvægtig ung mand uden nogen fremtid til et Amerikansk ikon og en af verdens bedste atleter. Videoen herunder er det første interview jeg så med David Goggins:

Køb den her

9. Living with the Monks – What Turning Off My Phone Taught Me about Happiness, Gratitude, and Focus af Jesse Itzler

Hvis du kæmper med stress, mangel på fokus og generelt bare drømmer om et liv med mere livsglæde, så er denne lille bog et must. Ligeså meget en errindring, ligeså meget er det en “køreplan” til hvordan du lever et mindre stressende og mere givende liv. Jesse Itzler, tager dig med på en underholdende og uventet rejse der er ideel for alle, der drømmer om, at føle sig mere afslappet og mere fokuseret i vores skøre og hektiske verden.

Køb den her

10. Man Up – How to Cut the Bullshit and Kick Ass in Business (And in Life) af Bedros Keuilian

I Man Up viser Bedros Keuilian, CEO og stifter af Fit Body Boot Camp, hvordan du bryder fri af middlelmåddighedens lænket og bliver hyperfokuseret på dit purpose og ikke kun opnå dine mål men dominere alt hvad du sætter dig for.

Køb den her

10. Living with a Seal – 31 Days Training with the Toughest Man on the Planet af Jesse Itzler

Endnu en bog med Jesse Itzler… og… endnu en bog med David Goggins. Bogen er en kombination af Rap Fyr i L.A. blandet med Rambo. Jesse nyder sit komfortable liv, men føler, at han sidder fast. Hans løsning? At hyre verdens hårdeste mand til at bo sammen med ham i 31 dage. Bogen er lige dele hysterisk morsom, tankeprovokerende, og en ægte demonstration af hvor meget udvikling vi allesammen har liggende latent i kroppen.

Køb den her

SUNDHED

12. The 4-Hour Body – An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman af Timothy Ferriss

Tim Ferris er stensikkert en af mine yndlingsforfattere (flere af hans bøger er her på listen). Bogen 4-Hour Body er interessant fordi den smider mange af de “traditionelle” approaches til sundhed og smider dem ud af vinduet. Alt i bogen er bakket op af tonsvis af research og giver dig en masse nye inputs til din kost og din træning. Den er et monster på over 500 sindssygt spændende sider.

Køb den her

13. Warrior Cardio – The Revolutionary Metabolic Training System for Burning Fat, Building Muscle, and Getting Fit af Martin Rooney

Martin Rooney har trænet nogle af verdens bedste MMA kæmpere. Men det betyder ikke at indholdet i bogen ikke kan bruges af andre. Bogen fokuserer både på kost og træning og har masser af gode øvelser du kan få inspiration fra.

Køb den her

14. Every Day Is Game Day – Train Like the Pros With a No-Holds-Barred Exercise and Nutrition Plan for Peak Performance af Mark Verstegen

Hvis du vil lære hvordan du træner mere atletisk fra de bedste i verden, så er det her en bog du skal have. Den er lidt nørdet, så det skal du være forberedt på. Men, jeg har fået en masse inspiration og viden, som jeg stadig bruger, og som kommer fra lige præcis den her bog.

Køb den her

15. Ready To Run – Unlocking Your Potential to Run Naturally af Kelly Starrett

Ærligt, jeg hader at løbe. Men selvom bogen handler om løb, så indeholder den så meget værdifuldt indhold du kan bruge alligevel. Den er PROPPET med mobilitetsøvelser, der hjælper dig med at overkomme en skade. Og, hvis du rent faktisk elsker at løbe, bliver du en bedre løber efter at have læst den.

Køb den her

16. 8 Weeks to SEALFIT: A Navy SEAL’s Guide to Unconventional Training for Physical and Mental Toughness af Mark Divine

Jeg har stensikkert et man-crush på Mark Divine (eftersom det er den 3 bog på listen fra ham). 8 Weeks to SEALFIT er hans bog som handler primært om hans fysiske træningskoncept “SEALFIT.” Uanset om du er mand eller kvinde, så er det en fantastisk bog — især hvis du er kørt død i dit nuværende træningsprogram.

Køb den her

17. Your Ultimate Body Transformation Plan – Get into the Best Shape of Your Life – in Just 12 Weeks af Nick Mitchell

Nick Mitchell har stiftet træningscentrene “Ultimate Performance.” De er kendt for deres ekstreme transformationer med deres klienter — muligvis de bedste i verden. Du får en træningsplan og kostplan du kan gå i gang med.

Køb den her

18. De Ultimative Kostprincipper – En Simpel Trin-for-trin Guide Til Hvordan Du Endelig Tager Kontrollen Over Dit Vægttab, Din Livsglæde Og Dit Mindset af Kristian Thaulow

Ah ja, min absolutte yndlings bog på hele listen (hey, det er min liste, så lidt skamløs promovering skader ikke nogen). Hvis du vil lære, hvordan du taber 5, 10 eller mere end 20 kg permanent udelukkende ved at følge nogle simple huskeregler som alle kan lære… og uden at blive låst fast i endnu flere endeløse kure, investere i flere fitness abonnementer eller slanke kogebøger… så får du svaret her.

Køb den her

PSYKOLOGI

19. The Psychology of Winning: Ten Qualities of a Total Winner af Dr. Denis Waitley

Jeg elsker den her bog. Denis Waitley har studeret hvilke kvaliteter (mindset, tanker, fokus etc.) nogle af verdens bedste sportsfolk og erhvervsfolk har versus andre som kæmper sig igennem livet. Den giver dig et helt specifikt billede af, hvad du selv kan gøre for at overkomme de nedture livet kaster i hovedet på os.

Køb den her

20. The Power of Habit – Why We Do What We Do in Life and Business af Charles Duhigg

Hvis du kæmper med en dårlig vane og ikke ved hvordan du kommer af med den, så skal du læse den her bog. Det er BOGEN når det handler om vores vaner, hvorfor de opstår og hvordan vi ændrer dem. Læs den!

Køb den her

21. The Checklist Manifesto – How To Get Things Right af Atul Gawande

En checkliste kan redde dit liv (bare spørg en pilot). Atul Gawande, kirug, giver dig et indblik i hvordan du kan bruge checklister i dit liv, så du kan strømline alle aspekter.

Køb den her

22. Influence – The Psychology of Persuasion af Robert Cialdini

Bogen her er en mastodont af en bog, og en bog som tusinder af andre bøger henviser til når det handler om menneskelig psykologi. Der er årtiers værd af research kogt ned til nogle få, kritiske principper der hjælper dig med, hvordan du kan have indflydelse på andre og på dig selv.

Køb den her

23. Never Split the Difference – Negotiating as If Your Life Depended on it af Chris Voss & Tahl Raz

Bogen her er interessant på flere punkter. Den er skrevet af den tidligere chef for FBI’s gidselforhandlere og han giver dig et indblik i hvordan de håndterer livsfarlige forhandlinger med terrorister. Selvom du (forhåbentlig) aldrig skal forhandle med terrorister kan du stadig bruge principperne du opdager i bogen. Uanset om du skal forhandle løn, lave aftaler, eller tiltrække en partner er det altsammen en forhandling. Og bogen her giver dig, efter min mening, den letteste og mest effektive måde til at forhandle hvad-som-helst og rent faktisk få succes med dine forhandlinger.

Køb den her

LEDELSE

24. Creating Magic: 10 Common Sense Leadership Strategies from a Life at Disney af Lee Cockerell

Lee Cockerell deler de ledelsesprincipper, han opdagede i løbet af sin tid hos Walt Disney World Resort. Den følgende sætning opsummerer stort set hele denne fantastiske bog: “Det er ikke magien, der får det til at fungere; det er måden, vi arbejder på, der gør det magisk.”

Køb den her

25. It’s Your Ship: Management Techniques from the Best Damn Ship in the Navy by D. Michael Abrashoff

Ledelse og management er vanskeligt i alle typer virksomheder. Men ledelse i et rigid, top-down hierarki som den amerikanske flåde er noget helt andet. Alligevel lykkedes det alligevel, Michael Abrashoff, at omdanne USS Benfold, skibet i den amerikanske flåde med den absolut dårligste performance til det “best damn ship in the Navy” Bogen er en fremragende praktisk guide, der vil gøre dig til en endnu bedre leder.

Køb den her

26. The TRUST Method: 10 Leadership Strategies That Build Genuine Trust and Influence Anyone to Take Action af Kristian thaulow

Det her er min anden favorit på listen her. I The TRUST Method løfter jeg sløret på ALT, du har brug for at vide, hvordan man opretter ægte tillid og påvirker hvem som helst til at tage action. Du får 10 moduler i et trin-for-trin-program, der ikke holder noget tilbage på de mest effektive ledelsesprincipper.

Køb den her

27. Extreme Ownership – How U.S. Navy Seals Lead and Win af Jocko Willink og Leif Babin

Den her bog… Den er intet mindre end fantastisk! Jeg har været igennem dem 4 gange (muligvis 5, jeg er lidt usikker). Jeg bruger mange af koncepterne fra bogen i min coaching med mine klienter, og der er IKKE én der ikke har taget konceptet Ekstremt Ejerskab til sig.

Køb den her

28. Powerful: Building a Culture of Freedom and Responsibility af Patty McCord

Når det kommer til rekruttering, motivere og skabe gode teams har de fleste virksomheder fokus på de helt forkerte aspekter ifølge Patty McCord. McCord bidrog til at skabe den helt unikke og high-performance kultur hos Netflix, hvor hun var Chief Talent Offier. I bogen deler hun hvad hun lærte hos Netflix og andre steder i Silicon Valley om kunsten af at udvikle dygtige og talentfulde teams.

Køb den her

DIVERSE

29. Ender’s Game af Orson Scott Card

Den primære årsag til at jeg læste Ender’s Game var fordi det er en af Mark Zuckerberg’s yndlingsbøger. Heldigvis, jeg blev mere end positivt overrasket over den sindssygt spændende historie om Ender og hans udvikling i militæret som barn. Hvis du kan lide science fiction bøger er den her god.

Køb den her

30. The Alchemist: A Fable About Following Your Dream af Paulo Coelho

Titlen siger det hele: Det er en historie om at turde forfølge dine drømme. Bogen handler om Santiago, en hyrde, som drømmer om at rejse verden rundt efter verdens skatte. Den er inspirerende og opløftende især som lydbog, hvor Jeremy Irons læser den op.

Køb den her

31. Way of the Peaceful Warrior – A Book That Changes Lives af Dan Millman

Muligvis den bog jeg har været igennem flest gange. Jeg læser den typisk 2x om året. Bogen er baseret på Dan Millmans virkelige oplevelser med sin mentor “Sokrates.” Hvis du er klar til at tage bogens livslektioner til dig kan den ændre dit liv. Men, kun når du er klar.

Køb den her

32. The One Thing – The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results af Gary Keller

De fleste af os kender nok følelsen af, at være totalt overvældet af alle de ting vi skal nå. “The One Thing” tager den stikmodsatte approach. Du lærer, hvordan du skærer igennem al støjen, opnår bedre resultater på kortere tid og får mindre stress… kun ved at fokusere på én ting — den vigtigste ting.

Køb den her

33. Tools of Titans – The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers af Timothy Ferriss

Endnu en forfatter der går igen. Tim Ferris har taget sine over 200 podcast episoder, med folk som Jamie Foxx, Arnold Schwarzenegger og kogt deres indsigt ned til nogle simple værktøjer du kan bruge til, at blive den bedste version af dig selv.

Køb den her

34. The 4-Hour Workweek – Escape 9-5, Live Anywhere, and Join the New Rich af Timothy Ferriss

Den sidste bog på listen og den sidste bog fra Tim Ferriss. Bogen er til dig, der drømmer om, at sammensætte dit liv på dine præmisser. Bogen viser dig præcis hvordan du gør det. En klassiker.

Køb den her

35. Never Split the Difference – Negotiating as If Your Life Depended on it af Chris Voss & Tahl Raz

Bogen her er interessant på flere punkter. Den er skrevet af den tidligere chef for FBI’s gidselforhandlere og han giver dig et indblik i hvordan de håndterer livsfarlige forhandlinger med terrorister. Selvom du (forhåbentlig) aldrig skal forhandle med terrorister kan du stadig bruge principperne du opdager i bogen. Uanset om du skal forhandle løn, lave aftaler, eller tiltrække en partner er det altsammen en forhandling. Og bogen her giver dig, efter min mening, den letteste og mest effektive måde til at forhandle hvad-som-helst og rent faktisk få succes med dine forhandlinger.

Køb den her

36. Shogun: The First Novel of the Asian saga: A Novel of Japan af James Clavell

Som barn så jeg en mini-serie med Richard Chamberlain, der havde mig fuldstændig klistret til vores gamle 4:3 B&O fjernsyn. Den serie var, Shogun. Det er en vanvittig spændende historie om styrmand, John Blackthorne, der bliver taget til fange, da hans skib forliser ved Japans kyst. Historien viser hans rejse fra fange og til anerkendt samurai for en magtfuld herre. Historien er fyldt med intriger og spændning fra start til slut. Bogen er på over 1.000 sider, men alle siderne holder dig klistret til hvert eneste ord.

Køb den her

37. A Life in Parts af Bryan Cranston

Hvis du er fan af serien Breaking Bad, så er Bryan Cranston’s biografi næsten et must. Cranston fortæller om alt fra sine op og nedture og hvordan han griber sine roller an. Det er et fascinerende indblik i en person, der er genenmført professionel i alt hvad han gør. Specielt hans mindset omkring selvtillid og at opnå mål er interessant.

Køb den her

38. Obvious Adams – The Story of a Successful Business Man af Robert Updegrafft

Selvom bogen blev udgivet i 1916 er dens budskab lige så relevant i dag som den var i 1916. Måske endnu mere. Vi har adgang til mere information end nogensinde, men til gengæld har stor mangel på sund fornuft. Markedsføringslegenden, David Ogilvy mente, at denne bogen ændrede hans liv og han troede så meget på materialet i bogen, at han fik sine medarbejdere til at læse den hvert år.

Køb den her

39. Slugfest – Inside the Epic, 50-Year Battle Between Marvel and DC af Reed Tucker

Et dybdegående og fascinerende indlbik i den 50-årige fejde mellem Marvel og DC. Der er drama, intrigier, og strategisk (og mangel på samme) fokus på hvordan begge virksomheder kan blive #1 i deres felt. Hvad var det Marvel gjorde som DC, indtil videre, ikke har formået på samme måde, der flyttede dem fra en næsten mikroskobisk enkeltmandsvirksomhed til at nå stratosfæriske højder i deres branche? Du får svaret i bogen.

Køb den her

40. Bad Blood – Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup af John Carreyrou

Hele den vanvittige historie om den astronomiske vækst og det chokerende sammenbrud af, Theranos, den bioteknologiske multimillion-dollar virksomhede grundlagt af Elizabeth Holmes. På sit højeste var Theranos værdisat til ni milliarder dollars, og Elizabeth Holmes’ personlige formue vurderet til 4,7 milliarder dollars. Altsammen bygget på en løgn.

Køb den her

41. Delivering Happiness – A Path to Profits, Passion, and Purpose af Tony Hsieh

I Delivering Happiness fortæller Tony Hsieh, Zappos CEO, om beslutningerne, udfordringerne og hele rejsen der tog virksomheden fra $0 til over $1 millard i omsætning. Det er et fascinerende indblik i hvordan man udvikler en meget atypisk kultur i sin virksomhed (for eksempel, at tilbyde potentielle nye medarbejdere $2000 for at sige op), der til trods for at trodse næsten alle normer er blevet et af de bedste steder at arbejde i USA.

Køb den her

DINE NÆSTE SKRIDT

Alle bøgerne på listen har potentialet til at ændre dit liv.

Så her er min personlige anbefaling til dig:

Lad være med at debattere med dig selv om, hvorvidt du skal købe en bog eller ej. Køb den uanset hvad. Hvis du får bare én ny idé eller ny indsigt fra bogen kan det potentielt ændre dit liv fuldstændig. Allerede der er den mere værd end de få penge du har investeret i den.

Hvis du er nysgerrig efter at se hvordan jeg kan hjælpe dig med at nå dit næste og højeste niveau og blive den ultimative version af dig selv, send mig en email — ELLER — book din tid direkte herunder og lad os tage en uforpligtende snak.