Start her

Modul 1

Modul 2

Modul 3

Modul 4

Modul 5

Start her | Modul 1 | Modul 2 | Modul 3 | Modul 4 | Modul 5

Modul 2: Hvordan du vender problemer på hovedet og bruger dem som en styrke

Velkommen til Modul 2: Hvordan du vender du problemer på hovedet og bruger dem som en styrke.

I Modul 1 lærte du:

 • Hvorfor 80 % af al din succes i livet er dit eget mindset og at de resterende 20 % er detaljer. Dit mindset definerer i sidste hvilket resultat du får og hvordan du vælger at reagere på det
 • Hvordan din hjerne styrer dig væk fra ting, som den tror giver dig en følelse af noget ubehageligt, usikkert, eller svært. I stedet styrer den dig mod de ting, som den tror giver dig en følelse af nydelse
 • Hvorfor vi typisk først ændrer os “når lokummet brænder”, og hvordan du kan ændre en eller flere vaner allerede i dag

I Modul 2 kommer du til at lære:

 • Hvor længe det i virkeligheden tager at opbygge en ny vane (det er ikke 14 dage, som mange tror)
 • Hvordan du laver et system, så du bibeholder din succes fremadrettet
 • Hvordan du får et knivskarpt overblik over, hvor du skal lægge dit fokus for de bedste resultater

Lad os komme i gang:

Hvordan gik din fysiske challenge igår? Råbte og skreg din lille stemme i hovedet “Okay, du er seriøst ikke rigtig klog. Du er nødt til at stoppe. Det er for hårdt!!”?

Den lille stemme har rigtig meget magt over, hvilke ting vi tør prøve og kaste os ud. Men, ens for os allesammen – vi har allesammen en lille indre dialog med os selv på daglig basis.

Problemet for de fleste af er os, er at vi ikke aktivt kontrollerer den lille stemme. Eller måske mere konkret: Vi lader stemmen stille os nogle elendige spørgsmål.

Du kender det sikkert når du tænker over det. Jeg kan give dig nogle eksempler, så du forstår hvad jeg mener:

 • “Hvad hvis det går galt?”
 • “Hvad vil andre tænke om mig?”
 • “Hvorfor sker den slags altid for mig?”
 • “Hvorfor er jeg så dårlig til det her?”

Det er ikke udpræget forstærkende ordvalg. Eller, jo forstærkende i den forstand, at man gør tingene værre end de er. Vi stiller os selv spørgsmål hver eneste dag – både gode og dårlige. Men forskellen mellem en vinder og andre, er at de stiller sig selv meget bedre spørgsmål.

Noget som jeg vil anbefale dig, at tage til dig lige nu er det her: Stil dig selv et dårligt spørgsmål og få et dårligt svar. Stil dig selv et godt spørgsmål og få et godt svar.

Kvalitet avler oftest kvalitet eller mangel på samme.

Vores fokus i dag er mere konkret på vores omfattelse af forskellige ting. En central tankegang i Stoicisme er, at vi ikke kan kontrollere omstændighederne omkring os, men vi kan kontrollere betydningen vi giver de omstændigheder.

Inden din bullshit-alarm går i gang når jeg nævner Stoicisme, så lad mig lige kort forklare, hvad det egentlig er og hvorfor det er interessant. Stoicisme blev grundlagt i Athen i det tidlige 3. århundrede f.Kr., og blev praktiseret af folk som Epictetus, Seneca og Marcus Aurelius. Filosofien mener, dyd (f.eks. visdom) er lykke og ens dømmekraft er baseret på adfærd, og ikke på ord. Vi kan ikke kontrollere eller stole på eksterne omstændigheder, men kun os selv og vores respons.

Så – min pointe med at fortælle dig det her, er ikke at give dig en helvedes masse mumbo-jumbo, som bare er noget luft. Men, mere et slags styresystem som kan hjælpe os med at forstå destruktive følelser og handle på de ting vi kan handle på.

Hænger du stadig i? Alright.

Udfordringen i dag handler om, hvordan vi håndterer ting som vi frygter. Det kan være alt fra at starte et forhold (eller afslutte et), eksamensangst, holde foredrag, højdeskræk. Frygt kommer jo i mange størrelse, men hovedsagen er, at vi føler den frygt uanset hvad andre mener om den samme situation.

Derfor skal du lære, at kontrollere din frygt. Og jeg giver dig et ultrasimpelt værktøj, til at vinder al frygt – uanset hvad den er.

Målet med dagens lektion er kun én ting:

At tage det du frygter nu og få dig til at ELSKE det!

Se dagens lektion her:

Download: Video | Lyd

Modul 2: Takeaways og Dagens Udfordring

Takeaways:

 • Hvordan effekten af de spørgsmål du stiller dig selv på en daglig basis påvirker din dag og essentielt hele din livskvalitet
 • De simple ting giver oftest den største effekt. Det handler om, at du skaber momentum og gør én ny ting i dag, stor eller lille, det vigtigste er at du gør noget helt nyt
 • Husk de 3 stærke spørgsmål du kan stille dig selv, når du støder på udfordringer og problemer, som du ikke ved hvordan du skal overkomme dem: (1) Hvad er der godt ved problemet?, (2), hvad er det værste der kan ske?, og (3) hvis jeg kun kan trække fra, hvad kan jeg så gøre?

Dagens Udfordring:

 1. Sæt en timer på 15 minutter
 2. Lav 3 koloner på et stykke papir og i kolonne #1, yderst til venstre, skriver du hvad du virkelig godt kunne tænke dig og som giver dig sommerfugle i maven. Hvis alting kunne lade sig gøre, hvad kunne du så godt tænke dig?
 3. I midterste kolonne skriver du de absolut ting der kunne ske, hvis du forsøger at opnå dit mål, som du har skrevet i kolonne #1
 4. I den sidste kolonne, yderst til højre, skriver du løsninger til hver enkelt worst case scenarie, som du skriv i kolonne #2

DELTAG I SAMTALEN.

Hvad var din største overraskelse, indsigt eller take away fra Modul 2?

[fbcomments]

Copyright © 2017 kristianthaulow.com — Gyldenløvesgade 19, 1600 København V.