Start her | Modul 1 | Modul 2 | Modul 3 | Modul 4 | Modul 5

Modul 4: Hemmeligheden bag hvordan du får nye og bedre vaner

Velkommen til Modul 4: Hemmeligheden bag hvordan du får nye og bedre vaner.

I Modul 3 lærte du:

 • Vi glemmer vores evne til at drømme. Vi har allesammen evnen til at drømme stort når vi er børn, men vi glemmer den jo ældre vi bliver
 • Der findes kun 2 slags former for frygt: (1) At vi ikke vil være nok og (2) at vi ikke vil blive elsket
 • 80/20 reglen: Spørg dig selv, hvilke 20 % vil give dig 80 % af dit resultat når du vil forsøge at nå et nyt mål. Læg dit fokus på de få ting, som vil give dig det absolut største resultat, hurtigst og nemmest

I Modul 4 kommer du til at lære:

 • Hvordan en specifik lille morgenrutine kan gøre hele forskellen mellem en møgdag og en fantastisk dag
 • Hvad forskellen er mellem rutiner og vaner (og hvordan du nemmere opbygger bedre vaner)
 • Hvordan du får mere livsglæde ved at bruge taknemmelighed strategisk

Lad os komme i gang.

En fællesnævner for alle high performers jeg coacher eller kender privat er, at de har nogle helt specifikke rutiner og ritualer, som hjælper dem igennem dagen.

De ved, at stress er en almindelig menneskelig ting, og at hvis de vil undgå det skal de selv sørge for det.

Vi har allesammen ritualer – uanset om vi ved det eller ej. Et ritual kunne f.eks. være sådan her:

 1. Vågne
 2. Checke mails på vej ud i køkkenet for at tænde kaffemaskinen
 3. Gå på toilettet – stadig med hovedet i mailen
 4. Tænde fjernsynet på Go’ Morgen Danmark
 5. Hente kaffen og sætte sig ind i sofaen

Et ritual betyder i bund og grund: En serie af handlinger i en bestemt rækkefølge.

Et ritual kan også være at snooze den 15 gange, og spurte ud af sengen med kun 15 minutter til at gøre sig klar. Kender du nogen, som altid starter dagen på den måde?

Hvorom alting er, så er rutiner en essentiel del for at vi kan hænge sammen rent mentalt. Rutiner hjælper med at mindske antallet af beslutninger vi er nødt til at tage. Udfordringen er at indkode nogle rutiner, som er mere optimale til hvad du gerne vil have ud af livet.

Jeg kender absolut ingen, som starter deres morgen med hovedet i mailen og masser af stress, som ikke også er stressede generelt i løbet af dagen. Eller så føler de, at de aldrig rigtig kommer i bund med de opgaver de har liggende. Det er som om, at de bare bliver ved med at komme og derfor bliver de lige lidt længere på jobbet.

I min erfaring er det de mest simple rutiner, som er dem som giver mest på værdikontoen.

Dagens challenge fokuserer på, at klare de små tng, men vigtige ting. Hver. Evig. Eneste. Dag. Hvis du ikke kan håndtere de små ting, hvordan skal du så nogensinde klare de store? Hvis du ikke kan fejre de små succeser, hvordan skal du så kunne fejre de store?

Hvis din dag starter med stress, får du næppe mindre af det.

Inden du hopper ind og klarer dagens challenge, så vil jeg gerne have at du ser videoen her:

William H. McRaven (Admiral i Navy Seals), om vigtigheden af de små ting.

Du reder din seng. Tyg lige på den.

Du skal rede din seng, hvis du vil ændre verden?

Hvis du ikke kan klare de små ting, hvordan skal du så kunne klare de store?

Hver eneste morgen (når uret ringer kl. 5.00) så er det absolut første jeg gør, er at rede min seng. Hver dag. Hver måned.

Jeg fortæller dig det ikke for, at imponere dig. Men for at fortælle dig, at den lille ting alene kan ændre hele din dag.

McRaven forklarer det så smukt. Den lille handling bygger videre til den næste. Og den næste. Og den næste. Og, hvis hele dagen har været noget lort. Ja, så er der i hvert fald én ting, som er gået godt. Noget som du har kontrolleret. Og den kan være et tegn på, at imorgen bliver bedre.

Når jeg reder min seng, fokuserer jeg ikke på at gøre det ligeså perfekt som McRaven. Jeg slår puderne så de ligger pænt. Jeg ryster dynerne og lægger dem pænt på sengen. Og that’s it. Jeg retter ikke nødvendigvis lagnet eller får det til at ligne sengen man kommer retur til, når man bor på hotel. Keep it simple.

Godt så – fokus på din næste challenge:

Se dagens lektion her:

Download: Video | Lyd

Modul 4: Takeaways og Dagens Udfordring

Takeaways:

 • Forskellen mellem vaner og rutiner: Vanen er den enkelte del i din rutine, som f.eks. at ryge en cigaret. Rutiner er de forskellige elementer og sekvenser, som du går i gennem inden du starter din vane
 • The Five Minute Journal: En ultra simpel måde til, hvordan du får mere livsglæde, ved at fokusere på hvad du har, i stedet for hvad du ikke har
 • Start din dag med en sund morgenmad, som består af nogle sunde proteiner og sundt fedt i stedet for forskellige morgenmadsprodukter, som (desværre) er fyldt med sukker. Spis så naturligt som overhovedet muligt

Dagens Udfordring:

 1. Lav en 80/20 analyse på, hvilken form for morgenritual som ville give dig den perfekte start på din dag. Eksempler: Meditation, red din seng, skriv de ting ned som du er taknemmelig for, spis en sund morgenmad

DELTAG I SAMTALEN.

Hvad var din største overraskelse, indsigt eller take away fra Modul 4?

[fbcomments]

Copyright © 2017 kristianthaulow.com — Gyldenløvesgade 19, 1600 København V.