Fra Kristian Thaulow. “Jeg hjælper mandlige ledere med at accelerere deres udvikling og opbygge mental styrke, urokkeligt fokus og vedvarende selvtillid & selvdisciplin uden at ofre fokus på at udvikle deres forretning gennem individuelt tilrettelagte trænings- & coachingforløb.”

* * * *

Det kan føles håbløst at holde sit fokus skarpt når man føler presset fra alle sider. Her er, hvordan du udvikler et fokus lige så skarpt som et samuraisværd uanset hvor meget pres, der opstår fra dine kunder, dine medarbejdere, strategiske partnere, din kone eller dine børn.

Af KRISTIAN THAULOW

Det er fascinerende hvordan folk omkring os render rundt i deres egen lille bobbel.

Du har oplevet dem. Fuldstændig afskærmet fra hvad der egentlig foregår omkring dem. Specielt i tiden med Instagram, Facebook, TikTok og de andre bullshit sociale medier.

For eksempel:

For et par måneder siden sad jeg min notesbog på en trappe ved fitnesscentret, hvor jeg træner.

På et tidspunkt går en dame forbi mig.

Hun stopper op, og…

… stirrer med sit blik LIMET fast på mit ansigt… uden at sige noget.

Jeg kigger selvfølgelig tilbage. Siger heller ikke noget og afventer nysgerrigt for at se hvad hun mon vil.

Langt om længe siger hun: “Ej, undskyld, jeg troede, at du var Timmy.”

Surprise: Jeg hedder ikke Timmy.

Og det er netop sagens kerne når det handler om, hvordan du opbygger et knivskarpt fokus i alle facetter i dit liv (privat, forhold, arbejde).

For eksempel:

Du kan stirre dig blind på en opgave, uden at lave nogle former for fremskridt. Til sidst, når du endelig “vågner op”, opdager du at du har siddet og fedtet med noget ligegyldigt nonsens.

Hvorfor opstår det problem?

Typisk fordi vi — underbevidst — har en overflod af information:

Spørgsmål fra medarbejdere, kollegaer, chefer. Beslutninger med voldsomt strenge deadlines. Diverse brande der skal slukkes. Derudover, sørge for at bidrage til at din kone eller kærestes behov bliver opfyldt.

Lad os være hudløst ærlige et kort øjeblik:

Vi har ALDRIG haft direkte adgang til så meget information, og…

… det er præcis den information der SMADRER din evne til at fokusere.

Så hvordan opbygger du et uigennemtrængeligt fokus i en verden af distraheringer?

SÅDAN UDVIKLER DU ET FOKUS SÅ SKARPT SOM ET SAMURAISVÆRD

Hvordan udvikler du et fokus så skarpt, at du når SAMTLIGE essentielle opgaver DAGLIGT? Er 100% tilstede overfor din kone? Har mentalt og fysisk overskud både på job og i privaten?

Det er rystende simpelt.

Så simpelt at du måske tænker, at jeg er fuld af bullshit.

Fint, jeg vil ikke diskutere med dig.

Men hvis du tager det næste til dig får du adgang til en helt ny verden af overskud, fokus og resultater, som meget få kommer til at opleve.

Her er hvordan:

Den mest effektive måde at opbygge et knivskarpt fokus er ved at (1) eliminere distraheringer og (2) kende dine top 5 vigtigste prioriteter.

Allerede nu kan jeg høre folk skrige, at det her er almen viden.

Sandt.

Måske ER det almen viden. Men almen viden at sjældent almen praksis.

Lad mig give dig det PERFEKTE eksempel:

Vi har mere viden om vægttab og sundhed end NOGENSINDE før i hele verdenshistorien… så hvorfor bliver flere og flere danskere overvægtige? Usunde? Usikre? Mangel på selvtillid? Selvværd?

Hvorfor?

Almen viden er kun almen viden, hvis det bliver bakket op med ACTION.

Og når du bakker det op med ACTION omdanner du den viden til RESULTATER.

Det er ikke rocket science.

Det er dog et fact of life.

Derfor: Lad mig give dig adgang til den samme strategi som mine private coaching klienter lærer for at udvikle deres evne til at fokusere (og i sidste ende 2x, 3x, 5x deres resultater):

100 ENHEDER AF TID

I løbet af de sidste 5 år har jeg talt med over 100+ forskellige typer mennesker gennem min coaching forretning. Den ting, der næsten altid er GARANTERET vil dukke op er denne:

“Jeg har bare ikke tid nok.”

Tillad mig at servere lidt hudløs ærlighed (min favorit):

Det er intet andet end bullshit.

Hør her, vi har allesammen 168 timer tilgængelig om ugen. Vi HAR tid.

Problemet er, at vi ikke har den fjerneste idé om HVOR den tid forsvinder hen.

Derfor: Her er din mission, hvis du vælger at acceptere den — og — hvis du er interesseret i at tage dit fokus fra “godt” til “ustoppeligt”.

TRIN #1:

Over de næste syv dage — hvert 30-minut — notér i en notesbog præcis hvad du laver i det pågældende øjeblik (sæt en alarm). Efter de syv dage kategoriserer du alle dine aktiviteter i deres overordnede kategorier og udregner hvor meget tid du har brugt i hver kategori.

Simpelt.

TRIN #2:

Samtlige aktiviteter der ikke bidrager til din mission, vision, mål, forhold, passion, livsglæde eliminerer du fuldstændig.

Og jeg kan allerede høre folk sige: “Jamen, det kan jeg ikke.” og det er noget fucking nonsens.

Vi KAN eliminere det.

Vi har bare ikke lyst.

Vi skaber allesammen forskellige usynlige narrativer i vores hoved om ting vi ikke kan og ikke kan. For eksempel, nogle af mine usynlige narrativer var at jeg ikke kunne huske eller regne. Bullshit. Ligesom det usynlige narrativ om at vi ikke kan ligegyldige eliminere ting fra vores hverdag.

Og JA, det ER besværligt. Det er MENINGEN, at det skal være besværligt. Den her øvelse handler ligeså meget om at du udvikler nye niveauer af selvdisciplin såvel som et forbedret fokus. Pointen er, at hvis du vil opnå nye mål er du nødt til at gøre nogle ting anderledes.

Én ting er sikkert:

Når først du tager EKSTREMT EJERSKAB over din tid…

… så vil du ALDRIG bruge undskyldningen “jeg har ikke nok tid” nogensinde mere. Og det faktum vil give dig en enorm mængde FRIHED, FOKUS, OVERSKUD, og TILFREDSSTILLELSE.

Hvis du er nysgerrig efter at se hvordan jeg kan hjælpe dig med at nå dit næste og højeste niveau og blive den ultimative version af dig selv, send mig en email — ELLER — book din tid direkte herunder og lad os tage en uforpligtende snak.