Hvis du spørger nogle af verdens mest succesfulde forretningsfolk om hemmeligheden til deres succes vil de sige deres evne til at fokusere. Her er 3 strategier til, hvordan du opbygger et fokus så skarpt som et barberblad.

Af KRISTIAN THAULOW

Lad os tale om rapperen 50 Cent.

For nyligt læste jeg hans bog Hustle Harder, Hustle Smarter.

Bogen dokumenterer hans meteoriske stigning fra bandemiljøet til at blive verdenskendt rapper og lukke en kontrakt med Starz-netværket på $150 millioner for serien, Power.

Derudover får du også et indblik i hvordan du gør dit FOKUS til det stærkeste våben i dit arsenal.

For eksempel:

50 Cent frekventerer stadig klubscenen for at forblive relevant og have fingeren på pulsen af det næste store projekt. Han drikker sjældent. Han hælder champagne til personerne i VIP-rummet sammen med ham. Når flasken er tom, fylder hans assistent den tomme flaske med ginger ale, så han kan forblive fokuseret og ædru.

Perfekt eksempel på at TAGE KONTROLLEN over situationen.

De fleste mennesker glemmer, at det ALTID er os der har KONTROLLEN. Problemet opstår når vi lader udefrakommende omstændigheder påvirke vores beslutninger og påvirke vores FOKUS (f.eks. mennesker, situationer, apps, sociale medier, etc.).

Hvorfor er fokus vigtigt?

 • Din evne til at fokusere har en DIREKTE påvirkning på din virksomheds bundlinje
 • Din evne til at fokusere har en DIREKTE effekt på kvaliteten i dit parforhold
 • Din evne til at fokusere har en DIREKTE konsekvens på din sundhed og livskvalitet

Derfor, lad os tale om tre konkrete strategier, designet specifikt til at forbedre dit fokus eksponentielt!

STRATEGI #1: Eksekver på ting du hader

Der er ét aspekt indenfor coaching industrien jeg fucking foragter…

Hele ideen om at skulle “fokusere på dine styrker.”

Den “strategi” gør kun én ting:

Den gør dig god til en masse bullshit.

Hvis din første tanke er, at det er noget forbandet nonsens… GODT. Fordi så har du muligheden for at lære noget nyt. Og som altid, du er YDERST velkommen — faktisk, jeg INVITERER dig — til at være uenig med mig. Men lad os hurtigt tale om et anderledes perspektiv, og derefter kan du vurdere, hvorvidt om du syntes det er rigtigt eller forkert.

Din største udvikling i dit liv, din business, dit forhold til din hustru, dine børn og dine venner sker UDENFOR din komfort- og kompetencezone.

Ikke kun din største udvikling…

Men også din største tilfredsstillelse.

Tænk over det: Når du har gennemført / overvundet hårde situationer — måske et marathon, måske en forhandling, måske en svær samtale, måske har du sprunget i faldskærm selvom du har højdeskræk — og du kommer ud på den anden side… hvilken dominerende følelse føler du?

En stor TILFREDSSTILLELSE og GLÆDE.

I den sammenhæng, lad os tale om princippet “den laveste standard.”

Uanset om du er nystartet iværksætter eller om du er topleder i en massiv organisation, så er det universelle princip om “den laveste standard” identisk. Ligesom en kæde kun er ligeså stærk som dens svageste led, så er kvaliteten af dine tre kerneområder i dit liv defineret af din laveste standard.

Her er et uddrag fra min bog, der demonstrerer pointen:

“Vi stiger ikke op til vores højeste ambitioner. Vi falder til vores laveste standarder. Hvis dine standarder er lave, vil dine resultater afspejle det faktum” – The TRUST Method

Pointen er, at du ALTID vil falde tilbage til din nuværende laveste standard uanset hvor høj din højeste standard eller ambition er. Derfor bør dit fokus ALTID være fikseret på at hæve din laveste standard.

TRIN #1: Vær ærlig: I hvilket område ligger din nuværende laveste standard?

 • Dit forhold til din kone? Dine børn?
 • Din fysiske krop? Dit mentale helbred?
 • Dit arbejde? Karriere? Mission?
 • Din økonomi?
 • Din personlige udvikling?

TRIN #2: Når du identificerer din laveste standard…

… ANGRIB det område og vær HUDLØST ærlig omkring hvordan du kan forbedre den standard.

For eksempel:

 • Jeg levede med social angst og var rædselsslagen for at tale med andre mennesker… derfor begyndte jeg at holde foredrag
 • Jeg var fed, bumset og ugidelig som 20-årig… derfor inkorporerede jeg en FAST RUTINE med fysisk træning og øgede min styrke, muskelmasse og fik en fedtprocent på under 10% som 30-årig
 • Min kondition var elendig selvom jeg udadtil så ud til at være i god form… derfor begyndte jeg at løbe (selvom jeg hader det)
 • Jeg var socialt akavet og havde INGEN forståelse for hvordan man talte med kvinder… derfor begyndte jeg at studere dating, parforholdspsykologi, indflydelse og pick up artists

Hvordan kan du forbedre dine laveste standarder?

Opsummeret:

Pointen er, at du er (1) nødt til at stoppe med at LYVE omkring din nuværende situation, (2) identificere dine laveste standarder og (3) tage action på de laveste standarder. Men kun hvis du er interesseret i at tage dit liv til det højeste niveau og potentiale. Men hvis ikke du er interesseret i at blive bedre, hurtigere, stærkere, så er resten af indlægget meningsløst for dig.

Men hvis ikke…

… lad os tale om strategi #2 til at øge dit fokus:

STRATEGI #2: Éliminer distraheringer

Vi lever i en tid med bullshit social media…

Altsammen designet SPECIFIKT til at fjerne dit fokus.

Tror du ikke på mig? Se dokumentaren The Social Dilemma på Netflix og se hvordan hver eneste app, notifikation og farve er designet til at manipulere dig til at investere mere tid i deres ligegyldige strøm af fucking nonsens.

Det er en universel lov, at hvis du investerer dit fokus et sted nedprioriterer du dit fokus i et andet område.

Med andre ord, hvis ikke du omhyggeligt konstruerer systemer til at guide dit fokus, så vil ét eller alle tre af dit livs KERNEOMRÅDER (Privatliv, Parforhold, Arbejde) lide under din mangel på fokus.

Her er nogle eksempler på hvordan du eliminerer distraheringer og…

… hvordan du gør dit fokus skarpere end et samuraisværd:

 • Gør ordet “nej” til dit stærkeste våben i dit arsenal.
 • Hold dit kontor, dit bord, din kalender, din computer, din browser fri for rod. Rod, uanset hvor “systematiseret” du fortæller dig selv det rod er, smadrer dit fokus.
 • Brug en “Power List.” En idé fra Andy Frisella (stifter af Supplement Superstores, Paradise Distribution, og 1st Phorm International der sammenlagt omsætter for mere end $100m/årligt). Her er et udsnit fra Andys hjemmeside, hvor han forklarer sit Power List koncept: “Most people bite off more than they can chew. Being effective isn’t rocket science. It can be simple, not complicated. Every day, make a “Power List” – the 5 critical tasks you need to do – no matter what. If your list is too long, your mental sharpness and enthusiasm will be numbed down to when you’re doing less than quality work.”
 • Fjern SAMTLIGE notifikationer på din telefon pånær opkald. Ja, det kræver tilvænning, men det KAN lade sig gøre og effekten er mærkbar mere eller mindre øjeblikkeligt.
 • Eliminer søde sager når du er på arbejde.

Min udfordring til dig:

Vælg én ting fra listen du netop har læst.

Og implementér den i din hverdag.

Og nu, tredje og sidste strategi…

STRATEGI #3: Gør fysisk træning til en non-negotiable

Fysisk træning…

Det perfekte eksempel på hvordan almen viden sjældent er almen praksis.

Jeg er stoppet med at tælle, hvor mange gange mænd (og kvinder for den sags skyld) har sagt noget lignende det følgende:

 • Jeg går i gang fra på mandag… (og mandag kommer FUCKING ALDRIG!!)
 • Jeg skal også i gang med at træne… (det eneste der bliver trænet her er mundtøjet)
 • Jeg er er ikke kommet i gang fordi jeg ikke ved hvor jeg skal starte… (Start med at gå dagligt? Løb en tur? Få hjælp af en træner? Mulighederne er mange ligesom undskyldningerne.)
 • Jeg skal lige i form først… (WTF!?!)

Der er INGEN, absolut INGEN undskyldninger for ikke at have en rutine med fysisk aktivitet i sin hverdag.

For eksempel, imens jeg skriver det følgende har jeg en diskusprolaps i den nederste del af min ryg…

Jeg har smerter hver eneste-fucking-dag…

Mit ben sover når jeg kører bil…

Og ofte kan jeg kun finde ro enten når jeg sover eller ligger på gulvet…

Og jeg laver STADIGVÆK fysisk aktivitet, hver dag! Ofte to gange om dagen! Alt imens jeg skal servicere mine klienter, have et socialt liv, give min kæreste den opmærksomhed hun fortjener…

Betyder det at du også skal lave noget to gange om dagen?

NEJ!

Men, det jeg forsøger at få igennem til dig er at du ALTID har muligheden for at lave noget fysisk aktivitet.

Din fysiske og mentale sundhed er FUNDAMENTET til alle resultater i dit liv.

Du kan have millioner på kontoen, men hvis du er blevet en FED og UGIDELIG skygge af dig selv og ikke kan nyde din hverdag uden smerter, hvad er de penge så overhovedet værd? Eller, hvad hvis dit energiniveau er ikke-eksisterende og du ALDRIG har overskud til din familie, din kone, dine børn?

Fysisk træning, udover at have en sundhedsfremmende komponent er den perfekte smeltedigel til at udvikle din selvdisciplin og skærpe dit fokus!

Her er hvordan:

Skift dit mindset fra at håndtere nødstilfælde / brandslukning til at beskytte din tid som en hensynsløs hævner og få klaret din træning INDEN du åbner din telefon og INDEN du møder på arbejde. Klarer du din træning inden dine andre forpligtelser kan du starte dagen på en positiv note.

En anden metode at starte dagen på er strategisk vejrtrækning.

Professionelle atleter bruger strategisk vejrtrækning til at øge deres performance… så hvorfor skulle det ikke virke for dig?

Jeg kan anbefale dig Wim Hof Method, hvis ikke du ved, hvor du skal starte:

Sådan maksimerer du dine resultater i Dine 4 Domæner

Vi har kun ridset overfladen af hvordan du gør din personlige performance til et våben.

Derfor vil jeg gerne give dig en mulighed for at maksimere dine resultater i de fire primære domæner: POWER, PERFORMANCE, PASSION, PROFIT.

Hvis du er nysgerrig efter at se hvordan coaching kan hjælpe dig med at genfinde eller øge gnisten i dit ægteskab, omdanne dig mentalt og fysisk til en maskine og nå dit højeste niveau i dit liv og i dit job, send mig en email — ELLER — book din tid direkte herunder og lad os tage en uforpligtende snak.

GET AFTER IT!