Hvordan omdanner du en praktisk talt umulig situation til en styrke? I artiklen deler jeg en bestemt strategi, der kan gøre lige præcis det.

Af KRISTIAN THAULOW

Da jeg var barn var jeg (og er nok stadig) indbegrebet af en nørdet enspænder.

Jeg brugte, bogstaveligt talt, en hel sommerferie på at sidde indenfor og spille PlayStation. Hver dag. Uden at gå udenfor en dør på noget tidspunkt.

Da jeg kom retur til mine klassekammerater (der allesammen havde været på ferie og blevet brune fordi de havde været ude at rejse) var jeg så bleg, at du næsten kunne se igennem mig.

Jeg havde ingen social kontakt med mine klassekammerater hele den sommer.

Det eneste selskab jeg havde var mit fjernsyn, min PlayStation og mit spil.

I de flestes øjne er det en FORFÆRDELIG måde at tilbringe en sommerferie på.

Eller?

Ligger der noget dybere du kan tage med videre?

Eksempler på negative situationer

Hør, det er altid nemt at sige, at situationer/følelser/personer er “dårlige,” når vi udelukkende forholder os til dem på et overfladeniveau.

Nogle eksempler:

  • Det er nemt at sige, at et møde gik elendigt fordi din modpart var en nar.
  • Det er nemt at sige, at en person er en spasser fordi de ikke deler det samme billede af verden som dig.
  • Det er nemt at sige, at en medarbejder er fatsvag fordi de ikke forstod din instruktion tredje, fjerde eller femte gang du forsøge at guide dem.
  • Det er nemt at sige, at det var en dårlig måde at bruge min tid på da jeg sad indendørs en hel sommerferie for at spille PlayStation

Kan du se dig selv i nogle af de situationer? Eller måske kan du nikke genkendende til følelsen…

Men hvis vi graver et spadestik dybere er der typisk ALTID en positiv konsekvens.

Sådan omdanner du negative situationer til nye muligheder

Lad os vende de situationer om:

Gik dit møde elendigt? Godt. Det giver dig en mulighed for at udforske nye muligheder og dygtiggøre dine forhandlingsevner.

Er en person uenig med dit billede af verden? Godt. Det giver dig en mulighed for at opdage nye nuancer i livet generelt.

Forstod din medarbejder ikke din instruktion? Godt. Det giver dig en mulighed for at dygtiggøre dig selv og din kommunikation.

Brugte jeg en hel sommerferie indendørs? Godt. Ja, jeg brugte en hel sommer indendørs. Til gengæld eksploderede min forståelse og mit engelske ordforråd. Efter den sommerferie var jeg en af de dygtigste, hvis ikke DEN dygtigste, til engelsk.

Der er intet, der er sort og hvidt.

Og når du står i situationer, der er fysisk eller mentalt udfordrende er der ALTID et aspekt du ikke har udforsket til fulde endnu.

Du kan ALTID vende situationen om.

For eksempel ved at bruge ordet “godt” til enhver situation fordi det åbner din hjerne op for muligheden for, at der potentielt kunne være en løsning du ikke har værdsat endnu.

På en anden note:

Hvis du er nysgerrig efter at se hvordan min coaching metode kan udvikle dig personligt, dit forhold med din kone/kæreste eller din forretning, send mig en email — ELLER — book din tid direkte herunder og lad os tage en uforpligtende snak.