Skip to main content

Hvis du er interesseret i at opbygge vedvarende motivation, energi og fokus, så er Performance Pyramiden™ den mest konkrete (og mest simple) strategi du bør følge. I artiklen opdager du de fire niveauer af Performance, der ikke kun vil øge din produktivitet, men også din energi, overskud og fokus.

Af KRISTIAN THAULOW

I de 6 år jeg har haft min forretning, er der specielt én ting, der har undret mig:

Hvordan folk kan SIGE én ting kun for at gøre det STIKMODSATTE.

Specifikt:

Når folk taler om deres mangel på motivation, energi og overskud. Og her er det aspekt, der undrer mig MEST (så meget så jeg tror at mængden af grå hår i mit skæg er steget eksponentielt de sidste 6 år):

De selvsamme mennesker, der slås med mangel på motivation, energi og overskud er de samme mennesker, der:

 • …typisk kun sover omkring 45 timer hver nat
 • …lever udelukkende på en kombination af kaffe og junk
 • …deres største fysiske aktivitet er at rejse sig fra deres kontorstol (typisk for at hente kaffe, ryge smøger eller spise frokost)

Hvad er det der foregår? Vi VED, at det er et issue… og vi VED, at vi *burde* gøre noget ved det… så hvorfor gør vi det ikke?

Når først du har det rigtige drive og motivation vil elementerne som energi, fokus og performance, helt naturligt, blive optimeret. Hvis du (eller dine medarbejdere) er motiveret til opgaven foran dig følger den rigtige energi, fokus og performance trop.

Men hvordan opbygger du det drive og motivation?

Ikke bare “her-og-nu motivation”… men VEDVARENDE motivation?

Introducerer… Performance Pyramiden™: Hemmeligheden til vedvarende energi, motivation og fokus

Lad mig introducere dig til et koncept, jeg kalder, Performance Pyramiden™:

Tænk på PERFORMANCE ligesom en pyramide. Din, min, dine medarbejderes, din familie, etc. Uanset rolle eller placering på organisationens totempæl, så er Performance Pyramiden™ gældende. Pyramiden giver dig en mental model over den mest effektive vej til at forbedre din personlige performance (og generelle sundhed), der i sidste ende vil have en direkte effekt på dit niveau af motivation, energi og fokus — hvilket VIL kunne ses på jeres bundlinje.

Lad os starte med niveau #1. Det jeg kalder “Identitets Optimering”.

Niveau #1: Identitets Optimering

Det første punkt er Identitets Optimering (mindset, personlige værdier, overbevisninger, behov, billede af verden, etc.), der er fundamentet for alle dine beslutninger og adfærd.

Et eksempel:

Vi har mere viden tilgængelig om sundhed end nogensinde før… Så hvorfor bliver flere mennesker federe og federe? Hvorfor kæmper flere og flere med intens mangel på energi, overskud og fokus?

Det hele stammer fra vores indre psykologi. Og det er essentielt, at du tager et skridt tilbage i dine roller (leder, kollega, far, mand, etc.) og tager et kritisk blik på de elementer jeg nævnte før. Hvilke begrænsende overbevisninger holder dig tilbage?

“We question all of our beliefs, except for the ones we really believe in, and those we never think to question.”— ​Orson Scott Card

Niveau #2: Hvile

At hvile dig fysisk og mentalt er et essentielt aspekt, hvis du skal producere nye og forbedrede resultater i alle facetter i dit liv.

For de fleste er det almen viden.

Men almen viden er ikke nødvendigvis almen praksis.

Desuden, der er en årsag til at ALLE professionelle atleter PLANLÆGGER strategiske hviledage/perioder i deres træning.

Hvorfor?

Fordi deres krop får mulighed for at tilpasse sig det stress, der er forbundet med deres fysiske træning. Derudover genopfylder de muskelglykogen (energilagre i musklen) og giver kroppen tid til at genopbygge dens kropsvæv.

Ligesom professionelle atleter har du også behov for hvile.

Specifikt, to kategorier:

 • SØVN: Får du KVALITETSSØVN hver nat? Du behøver ikke nødvendigvis ramme 7-8 timer hver nat for at opnå høj kvalitet, men får din krop/hjerne mulighed for hvile i det fjerde søvnstadie (REM-Søvn)?
 • AKTIV RESTITUTION: Aktiv restitution er — i den mest simple form — bevægelse. Essensen er, at du holder din krop i gang. BEMÆRK: Det er IKKE fysisk træning. Aktiv restitution er aktiviteter som for eksempel svømning, gåture, yoga og cykling.

Simpelt?

Ja.

Men vær HUDLØS ÆRLIG: Hvor meget FOKUS har du på strategisk hvile i din hverdag, så du kan performe på dit højeste niveau? Og med fokus mener jeg: 100% hvile med fokus på aktiviteten foran dig. Altså: INTET arbejdsrelateret, med mindre det er dit primære fokus i det pågældende øjeblik. Målet er at du skal hvile dig og ikke lave B.S. multi-tasking.

(Note: Biografier er en fantastisk form for hvile. Du kan både hvile dig, og samtidig lære, hvordan verdens mest succesfulde mennesker tænker og overkommer udfordringer. Du kan evt. tjekke min ultimative læseliste for ambitiøse ledere ud for inspiration.)

Niveau #3: Ernæring

Din krop er et fintfølende system.

Og dens evne til at yde på sit højeste niveau er direkte sammenlignelig med hvad du fylder i det runde hul under din næse.

Fylder du den med crap, for eksempel, junk, sovs, kartofler og uden skygger af sunde grøntsager eller proteiner?

Eller, sørger du at dække dine baser og spiser et sundt miks af grøntsager, magert kød, fuldkorn og drikker 3 liter vand om dagen?

Jeg er her ikke for at fortælle dig HVAD du skal. Du *skal* ikke gøre noget. Men high performance starter med at droppe undskyldningerne og de dårlige historier og tage et HÅRDT, KRITISK blik på din nuværende adfærd. Og din kost er, uanset om du vil det eller ej, en af de vigtigste brikker i det puslespil.

Niveau #4: Bevægelse

Sidste element i PYRAMIDEN er bevægelse.

Jeg har arbejdet med tilstrækkeligt mange ledere/forretningsfolk til at vide, at deres ABSOLUT største undskyl– eller, jeg mener selvfølgelig, “forklaring,” er at de ikke har tid.

Tillad mig at mane det narrativ til jorden…

Et af verdens måske mest krævende jobs i forhold til administrering af ens tid, er at være USA’s præsident.

Forestil dig at du sidder i den position. Forventinger, politisk spil og beslutninger der, kan hjemsøge dig i flere år efter din afgang. Det er en VANVITTIG krævende position.

Til trods for det gjorde Barack Obama hans fysiske træning til en non-negotiable.

Obama styrketrænede 45-minutter, seks dage om ugen, UDEN undtagelse. Netop fordi det forbedrede hans evne til at performe. Det er aldrig “tid” der er et issue. Det er aldrig “det rigtige program” der er et issue. Det virkelige issue? At gøre fysisk træning til en non-negotiable fordi det er din genvej til en sund, stærk og effektiv krop, der holder resten af livet (uden skader).

Hvilken uudnyttet kapacitet og muligheder ligger gemt i dig?

Vi kæmper allesammen med forskellige niveauer af Performance Pyramiden™ på forskellige tidspunkter.

 • Måske føler du, at du sidder fast på grund af forpligtelser eller de mange beslutninger dine medarbejdere kommer til dig for at finde svar på
 • Måske føler du, at du på ingen måde kan finde de nødvendige timer i døgnet til at hvile dig tilstrækkeligt… måske kan du ikke lægge arbejdet fra dig i din hverdag. Eller, i værste fald, måske kan du slet ikke koble fra selvom du er på ferie
 • Måske lever du på en ineffektiv kombination af kaffe og fed mad for at holde din energi tilstrækkeligt højt for at kunne overleve din hverdag… men du er usikker på, hvordan du skal kunne ændre det
 • Måske er din krop blevet en uigenkendelig skygge af sig selv… måske var du fysisk aktiv som ung… men nu slås du med smerter, ømme led, og en krop, der på INGEN måde ligner den ENERGISKE og (måske) muskuløse mand du var da du var yngre…

Hvis du kan nikke genkendende til én situation… måske endda to, tre eller alle fire… så kan jeg hjælpe.

Hvad er PerformanceKit™ forløbet?

Mit PerformanceKit™ forløb designet SPECIFIKT til ledere. Hvis du vil have mere energi til at drive din virksomhed optimalt og nå dine mest ambitiøse mål hurtigere, så kan den hjælpe dig.

Men det kræver én ting:

At du smider paraderne, egoet og facaden for at få det optimale udbytte coaching har muligheden til at give dig. Coaching bygger på gensidig tillid og forståelse. Derfor starter et coaching forløb hos Kristian Thaulow altid med en “kemi-session”.

Din investering?

45 minutter af din tid.

Sessionen koster dig ikke andet end din tid. Den sikrer, at hvis vi starter et samarbejde kan vi starte op med fuld effekt og et solidt fundament. På den måde udvikler du dig maksimalt og får det fulde udbytte af din coaching.

Når vi har gennemført din kemi-session vil du have:

 1. Klarhed omkring hvad du gerne vil opnå (professionelt og privat)
 2. En forståelse af din nuværende situation
 3. Viden omkring hvilke begrænsninger og forhindringer, der står i vejen for dig lige nu

Hvis du er nysgerrig efter at se hvordan min coaching metode kan hjælpe dig og din forretning, book din tid direkte herunder og lad os tage en uforpligtende snak.

-THAULOW