Skip to main content

Kender du det, at man siger at man gerne vil opnå et-eller-andet (tabe sig, få mere tid, få nogle fastere lår, squatte noget tungere vægt), men i virkeligheden er det noget helt andet man gerne vil have?

En af mine kammerater sagde på et tidspunkt til mig, at han gerne ville smide 5-6 kg så han kunne lave nogle pull ups.

Efter jeg talte lidt med ham, fandt jeg ud af, at i virkeligheden var de pullups ikke det vigtigste for ham. Det vigtigste var faktisk, at han ville se lækker ud i sin nye skjorte så han kunne score nogle damer! Det ønske er der sgu mange der har, men som de måske pakker ind i noget andet.

Men når det så er sagt – så vil de fleste gerne smide et par kilo. Årsagerne er ret forskellige, men det er ofte noget, som folk gerne vil.

Har du det også sådan?

Spørgsmålet er, hvordan man egentlig nemmest håndterer det?

Man kunne selvfølgelig starte med at lave en simpel Google søgning.

Jeg søgte for sjovs skyld på “Ny Kur”…

…seriøst, jeg flækkede næsten af grin da jeg så det her:

“Tab 12 kilo ved at spise knækbrød”… Du godeste.

Og ikke kun det:

6.200.000 resultater! På forskellige slankekure?!

Læs det lige igen: 6 millioner!

Jesus mand – det er helt vanvittigt så mange artikler der fortæller, hvordan man smider 12 kilo ved enten at spise knækbrød eller suppe. Eller hvordan man bliver slank de “rigtige steder”.

Lad os lige skære helt ind til benet her og droppe alt det der bullshit.

Lad mig fortælle dig en ting: Vi har rigeligt med viden ift. hvordan man taber sig (idéerne er af svingene kvalitet tydeligvis), så problemet i at smide kærlighedshåndtagene ligger ikke i hvilken kur eller taktik vi bruger.

Problemet ligger i, at vi ikke løser det reelle problem bag problemet.

Jeg skal prøve at forklare det så simpelt som jeg kan:

Forestil dig, at vi to sidder og snakker sammen – på en bar, en restaurant, en cafe, whatever.

Du siger til mig, at du virkelig gerne vil smide 5-6 kg, og du har forsøgt at gøre det 10, 20 eller 30 gange måske.

Så tydeligvis er der noget som ikke fungerer, uanset hvilken kur eller taktik du har brugt.

Så problemet er reelt ikke de forskellige råd om kost, men mere at ændre de vaner og rutiner du har.

Giver det mening?

Det som man tror er problemet er sjældent problemet.

Som et eksempel, så prøv at se min klient Tina og hendes udvikling:

Billederne er én ting – men prøv og se hendes tal:

Vægt: Minus 4,3 kg

Fedt: Minus 14,5 %

Muskelmasse: Plus 3,8 kg

Periode: Ca. 16 uger

Damn – plus, Tina var lige kommet ud af et sindsygt hårdt kræftforløb, så fysisk og mentalt var hun ikke et sted, hvor at hun følte sig på særlig sikker grund.

Og selvom at Tina havde et ønske om, at smide nogle kilo, så var det egentlige mål at blive stærk mentalt og få mere overskud og glæde til sig selv og sin familie. Så vi fokuserede faktisk primært kun på nogle få ting, som ville give et resultat hele vejen rundt og ikke kun på vægten.

Hvad gjorde Tina for at få det resultat – og hvordan kan du kopiere det?

Først og fremmest arbejdede Tina og jeg med at introducere én ny vane/rutine af gangen.

Vi stillede et spørgsmål: Hvilken ting kan vi tilføje som vil give størst resultat?

Vi startede med at fokusere på, at øge Tinas indtag af vand – ca. 3-4 ltr. om dagen.

Og så brocolli til alle måltider.

Og så nogle simple huskeregler ift. hvad hun skulle sætte på sin tallerken. (Og det betød ikke, at hun skulle veje sin mad eller noget i den stil.)

Det var dét – helt seriøst.

Vi fokuserede ikke på ALTING på én gang – specifik træningsprogression, x antal måltider hver dag, præcist afmålte mængder af kulhydrater bla. bla. bla…

Men. Typisk er det præcis det som folk gør – måske kender du det allerede selv?

Man prøver at gøre alting rigtigt fra starten af og gøre alting på samme tid.

Det svarer til at spise en ko i én mundfuld – istedet for at skære den i mindre bidder.

Keep it simple. Dem som har mest succes gør altid tingene så simple som de overhovedet kan:

[av_table purpose=’tabular’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_scrollable_table’ av_uid=’av-c6yoo’] [av_row row_style=’avia-heading-row’ av_uid=’av-1588s’][av_cell col_style=” av_uid=’av-b8hk4′]Den succesfulde person[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-aevnw’]Den mindre succesfulde person[/av_cell][/av_row] [av_row row_style=” av_uid=’av-9nud0′][av_cell col_style=” av_uid=’av-9ebm4′]Fokuserer på maks 3 ting af gangen – de vigtigste ting[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-8il6c’]Fokuserer på alt og ingenting på én gang[/av_cell][/av_row] [av_row row_style=” av_uid=’av-7vfx4′][av_cell col_style=” av_uid=’av-7pcv0′]Fokuserer på, hvad de kan kontrollere (dem selv, deres holdninger etc.)[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-719nk’]Fokuserer på alt det, som de ikke kan kontrollere (vejret, andre mennesker etc.)[/av_cell][/av_row] [av_row row_style=” av_uid=’av-mkps’][av_cell col_style=” av_uid=’av-5js1c’]Fokuserer på, at finde glæden i de ting som kan bringe dem fremad[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-1tc8′]Fokuserer på alt andet end de ting, som vil bringe dem fremad[/av_cell][/av_row] [av_row row_style=” av_uid=’av-4acxg’][av_cell col_style=” av_uid=’av-3zy30′]Finder løsninger og muligheder[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-3in38′]Finder problemer (gerne mange)[/av_cell][/av_row] [av_row row_style=” av_uid=’av-2ukt4′][av_cell col_style=” av_uid=’av-24ung’]Siger: “Okay, jeg kan ikke lige det her endnu – hvad kan jeg gøre for, rent faktisk at komme tættere på?”[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-1log8′]Siger: “Det ved jeg ikke” eller “Det kan jeg ikke”.[/av_cell][/av_row] [/av_table]

Her er 3 ting, som jeg mener du bør fokusere på først når du vil tabe 5-6 kilo hurtigst muligt:

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=’custom’ box_custom_font=’#000000′ box_custom_bg=’#f9f9f9′ box_custom_border=” av_uid=’av-10tu0′]
  1. Drik vand hver dag – 3-4 liter – gerne iskoldt vand
  2. Spis grøntsager til hvert måltid (grønne farver er bedst, pga. de ikke påvirker dit blodsukker for meget)
  3. Lav en eller anden form for fysisk aktivitet – gå en tur, styrketræning, løb en tur. Skidt pyt med hvad det er, bare at du får rørt dig mere end du gør nu.
[/av_promobox]